“Arogantz” vede doar panourile montate ilegal, dar pe cele care încurcă circulaţia rutieră nu le observă (FOTO)

Administratorul public al municipiului Brasov a vrut sa bifeze o lovitura de imagine, in urma unei actiuni de identificare a afisajului ilegal. Astfel, a iesit in fata presei cu declaratii pompoase din care reiese grija administratiei locale pentru comunitate si cum lupta sefii din Primariei cu “infractorii” care au vrut sa isi promoveze firmele pe semafoare sau alte panouri. Numai ca, ceea ce face Miklos Gantz este praf in ochi, avand in vedere ca sunt panouri mari publicitare montate peste semafoare, iar cand panoul lumineaza rosu, la fel ca semaforul, acest lucru ii pune in dificultate pe conducatorii auto. Un caz concret este panoul mare de la intersectia Ceasu Rau. Soferii s-au tot plans, inclusiv taximetristii, de acest panou care deranjeaza in mod vizibil atat pietonii cat si soferii, insa, sefii Primariei Brasov se fac ca ploua, pentru ca acolo e vorba despre alte interese…prietenii. Publicatia Transilvania365 a solicitat un punct de vedere Primariei Brasov pe aceasta tema, dar nu a primit nimic concret. Din acest motiv, vom solicita parerea unor experti in domeniu, dar si a politistilor de la rutiera din cadrul IPJ Brasov.

Poate in acest mod, Gantz si altii din conducere vor trece peste prietenii si vor lua masurile care se impun pentru a preveni unele accidente rutiere.

Aceeasi indiferenta au avut- o si cu trecerile de pietoni amplasate pe strazile Victor Babes, IC. Cantacuzino si Sitei. Cu greu s-au luat masuri si s-au amplasat treceri de pietoni, si atunci in urma articolelor publicate in Transilvania365. Desi redactorii publicatiei nu au expertiza in domeniul rutier, se pare ca au o mai buna viziune asupra locurilor unde este necesar un marcaj rutier…

Sa nu uitam ca in acea zona sute de elevi si studenti circula zilnic, insa reprezentantii din Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Brasov habar nu aveau de aceasta realitate…

In tot acest timp, cei platiti sa verifice aceste lucruri, dorm in papuci…pe salarii bunicele.

 

 

“Municipalitatea a început astăzi desființarea tuturor panourilor de afişaj montate ilegal pe stâlpi de semaforizare din oraș.

Administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, a catalogat acțiunea de afișaj ca „un act de vandalism care poate comporta și o latură de natură penală, pentru că este vorba despre stâlpi pentru semafoare şi indicatoare de circulație“, și a anunțat că va fi sesizată și Poliția Națională.

„Aceste afișări sunt făcute ilegal, nu au nicio autorizație, nu există nicio convenție de niciun fel şi, în nici un caz, nu am aporba amplasarea acestor panouri pe stâlpii cu semafoare. Noi le vom dezafecta pe toate, pentru că sunt mai multe astfel de afișări făcute hoțește, în timpul nopții. Au fost identificate nouă astfel de semnalizări, pe tot teritoriul municipiului Brașov. Poliția Locală a luat deja măsurile care se impun, a încercat să contacteze persoana și firma care s-a ocupat de așa ceva. La telefon sunt foarte discreți, motiv pentru care vom contacta și Poliția Națională, pentru a încerca să identificăm firma sau persoanele care se fac vinovate. Poliția locală va monitoriza stâlpii în timpul nopții, pentru a nu se mai repeta această situație“, a declarat Miklos Gantz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale, Anca Lăutaru, amenzile pentru afișajul în asemenea condiții sunt între 1.000 și 10.000 de lei.

Anunțurile au apărut la începutul săptămânii trecute și, din primele cercetări, a rezultat că ele aparțin unei firme din București, care a încheiat un contract de publicitate cu o firmă din Brașov”, se arata in comunicatul Primariei Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: