Arafat: La fiecare 1000 de cazuri, aproape 50 ajung la terapie intensivă

Recordul negativ de astăzi înregistrat de România în ce privește cazurile noi COVID nu a rămas fără ecou. Raed Arafat se arată îngrijorat de faptul că spitalele ar putea rămâne fără paturi disponibile de terapie intensivă. Menționăm că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1504 noi infectări.

Situația încă nu este sub control, chiar dacă în ultimele zile a fost un trend ușor descrescător, iată că sunt momente în care este depășit recordul din raportările de la ora 13.00. Asta arată că încă mai avem de lucrat împreună ca să menținem situația sub control, să menținem un platou sau o descreștere ușoară, cel puțin în următoarea perioadă. Asta înseamnă automat respectarea regulilor care au fost recomandate sau impuse, de către noi toți, împreună”, a spus Raed Arafat.

Vor mai fi locuri disponibile la terapie intensivă?

Cifra de 1.500 pentru noi e îngrjorătoare pentru că fiecare cifră, un procent din ea, înseamnă internare îterapie intensivă. Lfiecare 1000 de cazuri, aproape 50 ajung la terapie intensivă. Încercam în acest moment să creștem numărul de locuri de terapie intensivă”, a spus el.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: