Aproape 6000 de kg de fructe si legume au fost confiscate din piata Stupini. Vezi motivul!

În baza unui plan de acțiune propriu al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, astăzi, 06 septembrie a.c., în intervalul orar 08.30 – 11.30, aproximativ 40 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Brașov au desfășurat activități specifice de verificare într-o piața din Cartierul Stupini, de pe raza municipiului Brașov, ce au vizat legalitatea operațiunilor de transport, comercializare, și depozitare a legumelor și fructelor.

Activitățile specifice au avut în vedere modalitatea de respectare a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol  și Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea legalitatea desfășurării actelor si faptelor de comerț, existenta documentelor de proveniența a mărfurilor, folosirea caselor de marcat fiscale si înregistrarea veniturilor obținute din vânzarea mărfurilor.

Astfel, în prima parte a activității polițiștii au acționat pe rutele de transport către piața agroalimentară  și au verificat 64 de autoturisme.

În cadrul activităților desfășurate în incinta pieței, au fost verificate 42 de persoane fizice și juridice și ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale in valoare totală de 29.500 lei și a fost confiscată cantitatea de 5843 kg legume-fructe, în valoare de aproximativ 9000 lei, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

 

foto arhiva

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: