Aproape 5 milioane de euro a costat fosta Fabrică de Țigarete de la Sf Gheorghe. Urmează implementarea un proiect după model unguresc

Primăria a dat aproape 5 milioane de euro pentru fosta Fabrică de Țigarete din Sf. Gheorghe. Aici urmează să fie construit un centru interactiv de știință și divertisment după modelul ”Palatului minunilor” din Budapesta.

Primăria Municipiului Sf Gheorghe a semnat în data de 18 iunie 2021 contractul privind achiziționarea fostei Fabrici de Țigarete. Suma va fi achitată în 4 rate egale, din fonduri locale, ultima rată fiind programată pentru decembrie 2022. Este vorba în total de 4,9 milioane de euro.  Clădirile sunt monument istoric, motiv pentru care municipalitatea a luat decizia de a cumpăra pentru ca acestea să nu se degradeze așa cum întâmplat deja în ultimii zece ani de când fabrica a fost închisă. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi-a exercitat dreptul de preempţiune la achiziţionarea fostei Fabrici de Ţigarete din oraş, scoasă la licitaţie de lichidatorul judiciar al societăţii Galaxy Tabacco SA Bucureşti.

Planuri pentru viitor după modelul „Palatului minunilor” din Budapesta

Clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul cultural şi de tineret al oraşului. ”Dorim să înfiinţăm aici un centru interactiv de ştiinţă şi divertisment după modelul „Palatului minunilor” din Budapesta, precum şi spaţii destinate copiilor şi tinerilor pentru organizarea de evenimente, cursuri şi activităţi de petrecere a timpului liber. Tot aici ar putea funcţiona viitoarea Facultate de Arte Plastice care va funcţiona la Sfântu Gheorghe. Ne dorim şi realizarea unei consultări publice pentru a vedea ce îşi doresc locuitorii oraşului pentru acest spaţiu imens şi foarte ofertant”, a spus primarul Antal Árpád András, primarul Municipiului Sf. Gheorghe.

 

Reamintim faptul că Fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe şi-a încetat activitatea în anul 2011 ca urmare a suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: