Aproape 1500 de brașoveni și-au făcut pașaport în luna octombrie

În perioada 01-31 octombrie 2020 au fost depuse la ghişeul de primiri cereri din cadrul S.P.C.P. Braşov un număr de 1019 cereri de eliberare a paşapoartelor, din care:
910 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
109 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.
În aceeași perioadă, au fost preluate prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate un număr de 447 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice.
În total, în cursul lunii octombrie 2020 au fost analizate şi soluţionate 1466 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare.
De asemenea, prin intermediul ghişeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Braşov, s-au eliberat 1247 paşapoarte, iar 123 pașapoarte simple electronice au fost transmise prin curier la domiciliul solicitanților.
În ceea ce priveşte activitatea referitoare la cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, în luna octombrie 2020 s-au înregistrat şi soluţionat 231 cereri, din care:
32 cereri primite la ghişeu;
199 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.
Pe linia cererilor de restabilire a domiciliului din străinătate în România, S.P.C.P. Braşov a acordat avizul pentru un număr de 25 cereri primite de la Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenţa Persoanelor.
În această perioadă, au fost primite de la instanţele de judecată 137 comunicări, pentru care au fost implementate în evidenţe, conform prevederilor Legii nr. 248/2005, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, precum şi a procedurilor în vigoare, un număr de 68 restricţii de tip ”I – Activ”, pentru cetăţenii români împotriva cărora autorităţile competente au dispus suspendarea dreptului la libera circulaţie în străinătate.
De asemenea, au fost eliberate 25 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: