Aplicația Google Pay este disponibilă în România

Începând de astăzi, în România este disponibilă aplicația Google Pay.

Până acum, soluţia Google Pay era disponibilă pentru români prin intermediul aplicaţiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăţi electronice.

Toți utilizatorii care dețin telefoane Android vor putea folosi aplicația Google Pay pentru a realiza plăţi contactless sau online, într-un mod simplu şi sigur.

De asemenea, prin intermediul aplicației se pot face plăți rapide în magazine, se pot păstra bilete de îmbarcare şi  carduri de loialitate.

Odată cu disponibilitatea aplicaţiei devine disponibil şi suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă.

Potrivit Ziarul Financiar, aplicația Google Pay este disponibilă în peste 30 de ţări în toată lumea și oferă plăți sigure beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri.

Atunci când utilizatorul face plata într-un magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real.

Dacă telefonul este pierdut sau furat, deţinătorul poate să-l blocheze sau să-l şteargă folosind funcţia „Găseşte-mi dispozitivul”. Astfel de funcţionalităţi ajută la păstrarea în siguranţă a informaţiilor.

 

 

 

 

 

SURSA: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: