Apartamentele din Brașov, tot mai scumpe

Chiar dacă piața imobiliară din România a intrat pe o pantă descendentă, județul Brașov se menține în topul național. Brașovul se află pe locul 5 din punct de vedere al numărului de tranzacții imobiliare efectuate în luna mai.

Potrivit Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, în luna mai 2019, au fost vândute, la nivelul întregii țări, 44.456 de apartamente și case, cu 3.645 mai multe față de luna aprilie 2019. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna mai a acestui an este cu 14.338 mai mic față de perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe vânzări de apartamente și case au fost înregistrate, în luna mai 2019, în București – 7.815, Ilfov – 4.175, Cluj – 2.335. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Alba – 247, Gorj – 245, Olt – 96.

În primele cinci luni ale anului 2019, în Brașov au fost efectuate peste 10.000 de tranzacții de apartamente și case. Conform Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, numărul de total de tranzacții înregistrat în acest an, în Brașov, a ajuns la 10.307. Cea mai prolifică lună a fost, surpinzător, februarie (2.303 tranzacții), chiar dacă aceasta este și cea mai scurtă. La polul opus, cea mai inactivă lună ca și număr de contracte încheiate este chiar prima lună, ianuarie. În aceasta au fost parafate doar 1.612 contracte. În restul lunilor numărul tranzacțiilor a depășit de fiecare dată pragul de 2.000.

Preț apartament în Brașov

Picajul pieței imobiliare din România nu a afectat și prețul apartamentelor și al caselor din Brașov. Prețul apartamentelor din Brașov se menține la un nivel ridicat și în acest an. Brașovul este unul din puținele orașe în care prețul/mp a depășit valoarea de 1.000 de euro.

Pe parcursul primelor patru luni din anul 2019 valoarea unui apartament s-a apreciat cu circa 2%. Prețul apartamentelor noi este,  în medie, de aproximativ 1.100 de euro/mp. De remarcat faptul că, în ultimul an, prețurile apartamentelor noi din Brașov a crescut cu aproximativ 8,3%.

Pentru a consulta oferta completă de prețuri la apartamentele noi din Brașov, accesați site-ul de imobiliare New.Flatfy.ro. Aici veți găsi descrieri ample ale fiecărui ansamblu rezidențial în Brașov, dar și în restul țării. Dacă doriți să consultați și oferta la apartamente situate în blocuri mai vechi, accesați site-ul de anunțuri imobiliare Flatfy.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: