ANUNȚ IMPORTANT DESPRE PESTA PORCINĂ

Astăzi, 5 septembrie 2018, Instituția Prefectului a convocat o întâlnire pentru a comunica autorităților locale măsurile ce trebuie luate pentru limitarea răspândirii pestei porcine. Astfel, se recomandă cetățenilor care depistează porci mistreți morți sau bolnavi pe teritoriul municipiului Brașov să anunțe existența acestora prin apel la Dispeceratul Primăriei Municipiului Brașov, la numărul de telefon 0268.984.

Informațiile și recomandările transmise de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov în legătură cu pesta porcina se găsesc la adresa https://youtu.be/eD6EzHmsOMg sau în fotografiile atașate acestui anunț.

*Vă reamintim că în cazul în care în gospodăriile dumneavoastră există cazuri de porci morți sau bolnavi, acestea trebuie anunțate de îndată medicului veterinar. Totodată, este interzis consumul sau vânzarea de carne de porc sacrificat în gospodării, precum și achiziționarea de porci, fără avizul medicului veterinar oficial. De asemenea, este interzisă creșterea porcilor în zone în care aceștia pot intra în contact cu porcii mistreți.

*Potrivit autorităților competente, prepararea termică a cărnii în gospodărie nu distruge virusul pestei porcine africane, iar carnea congelată poate transmite boala chiar și peste ani de zile. De asemenea, sărarea, afumarea sau condimentarea cărnii nu distrug acest virus. Omul nu se îmbolnăvește, dar poate transmite boala la animale. În cazul animalelor, nu există vaccin sau tratament, iar mortalitatea este de până la 100%. Autoritățile despăgubesc cetățenii pentru pierderea animalelor bolnave.

* Conform anunțurilor Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: