Anticorupția a luat la puricat mai multe zone de risc din Brașov

Având în vedere contextul situației epidemiologice actuale, determinată de răspândirea SARS-CoV-2 (COVID-19) și necesitatea sprijinirii măsurilor speciale realizate de efectivele Ministerului Afacerilor Interne pentru reducerea riscurilor contaminării, în perioada stării de urgență, Serviciul Județean Anticorupție Brașov a desfășurat, pe raza județului, un număr de 22 activităţi cu scop preventiv, pe baza evaluării zonelor de risc la corupție și a analizei oportunității sprijinirii misiunilor operative a efectivelor Ministerului Afacerilor Interne  care interacționează cu cetățenii.

La activități au participat 123 angajați din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale – Brigada 2 Vânători de Munte Brașov și din cadrul unor unități de poliție locală situate pe raza județului Brașov.

Activitățile au fost desfășurate cu jandarmii și polițiștii locali  care asigură paza centrelor de carantină situate pe raza Municipiilor Brașov, Săcele, Codlea și Făgăraș, cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmii din cadrul I.J.J. Brașov și G.J.M. Brașov și polițiștii locali din cadrul unităților de poliție locală mai sus precizate,  implicați în activitățile de verificare a respectăriii măsurilor de izolare la domiciliu, de verificare a circulației persoanelor în afara locuinței și de însoțire a convoaielor cu persoanele cu persoane ce sunt plasate în carantină.

În cadrul activităţilor preventive au fost purtate discuții privind cadrul legal referitor la prevenirea şi combaterea faptelor de corupţie, consecințele corupției în contextul pandemiei, situații în care se pot materializa posibile riscuri de corupție, precum și modalitățile de sesizare a faptelor de corupţie, accentuând asupra necesității manifestării unei atitudini pro active referitoare la sesizarea cu celeritate, a eventualelor cazuri de corupție generate de cetățeni, în care ar putea fi implicați lucrători din cadrul instituției.

Cu ocazia activităților cu scop preventiv au fost respectate regulile de protecție și de distanțare socială pentru prevenirea răspândirii virusului.

Mesajul Direcției Generale Anticorupție este de toleranță zero la infracțiunile de corupție în condițiile gravității efectelor acestora  și a consecințelor negative asupra imaginii ministerului, raportat la acțiunile de limitare a răspândirii noului Coronavirus, atât asupra persoanelor, a comunității din care fac parte, cât și asupra întregii societăți.

Totodată, îndemnăm cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să ne sesizeze, ori de câte ori este nevoie, la Call Center anticorupţie 0800.806.806, la numărul de telefon al Serviciului Judeţean Anticorupţie Brașov, 0268.311.624., prin e-mail: petitii.dga@mai.gov.ro şi brașov.dga@mai.gov.ro sau la sediul din Mun. Brașov, str. Nicolae Titulescu  nr.28, județul Brașov.

 

 

 

                      SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE BRAȘOV

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: