Animalele sălbatice au bagat spaima în locuitorii din Fundata.În fiecare noapte sunt atacați (VIDEO-FOTO)

Locuitorii din Fundata, judetul Brasov, sunt de-a dreptul disperati. Nu exista noapte in care animalele salbatice sa nu coboare in localitate si sa atace animalele din gospodarii. Partea proasta este ca au inceput sa isi faca aparitia prin sate si ziua in amiaza mare. Un semnal de alarma a tras si primarul Marian Florin Pantea, care le-a adus la cunostinta conducatorilor judetului problemele cu care se confrunta locuitorii zonei.

 

Astăzi am participat la Instituția Prefectului Brasov alături de colegii primari din localitățile județului Brașov in prezenta domnului Prefect, a reprezentanților Gărzii Forestiere si a altor instituții la o dezbatere privind problema acoperirii necesarului de lemn de foc pentru populație. 
Am profitat de acest prilej si am reiterat cea mai mare problema pe care o avem în prezent în localitatea noastra, respectiv invadarea satelor Fundata, Fundațica si Sirnea de către animalele sălbatice, respectiv URSII, LUPII si MISTRETII.Pe lângă sesizările scrise înaintate instituțiilor abilitate până acum, astăzi am comunicat încă o dată pericolul pe care îl reprezintă acest fenomen precum și teroarea prin care trec proprietarii de animale si terenuri, turistii si proprietarii de pensiuni”, a spus Marian Florin Pantea, primarul comunei Fundata.

Ursii au omorat peste 20 de oi si o vaca

Primarul a facut si bilantul atacurilor de pana acum. Potrivit acestuia, pana in prezent, au fost omorate 20 de oi, dar si o vaca.

Pana acum URSUL a omorât peste 20 de capete de ovine, prin pătrunderea în grajduri, o vaca, dar și vizitarea unor curți ale unor pensiuni.De cel puțin o săptămână în fiecare noapte viziteaza in jur de 10 gospodării, iar oamenii sunt nevoiți să se apere ca in epoca de piatra, amutind câinii si facand galagie. Multi dintre localnici fiind persoane in varsta si locuind singure si in zone izolate sunt supuse “privilegiului” de a trăi nopți înfricoșătoare. Chiar si cei care locuiesc în centrul satului lângă Biserca, Scoala sau Primarie au fost pradați de către salbaticiuni. Aceeași situație este și cu LUPII care nu evită să își facă apariția si actioneze ca atare.
La fel si cu turmele de mistreți (3 de cate 30-40capete) care au stricat sute de ha de fanete si pasiuni, acestea fiind compromise pentru producția vegetală de anul viitor. In urma discutiilor avute cu domnul prefect Marian Rasaliu, am fost asigurat ca in cel mai scurt timp, se fac toate demersurile pentru rezolvarea acestei situații fara precedent in localitatea noastra”, a spus disperat primarul. 


 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: