Anchetă după ce mai multe poze cu un pui de râs rănit și legat cu o sfoară de gât au apărut pe facebook

Din nou un animal sălbatic a fost chinuit de oameni în județul Brașov. De această dată este vorba despre un pui de râs care a ajuns pe mâna a doi tineri din Bunești. NU VOM POSTA POZE din motive ce țin de politica ziarului. Nu vrem să promovăm așa ceva…
”La data de 06 august a.c., lucratori din cadrul Serviciului Arme, Muniții si Substante Periculoase Brasov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca în data de 05 august 2019,pe o rețea de socializare au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui din specia râs, care prezenta răni accentuate și era legat cu o sfoară în jurul gâtului.
În urma activităților investigativ-informative au fost identificate două persoane, respectiv doi bărbați, in vârstă de 17 ani si 32 ani din localitatea Bunești.
Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme,Muniții si Substante Periculoase Brașov si a fost predat reprezentanților, care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia și stabilirii cauzelor reale ale decesului.
În cauză, s-a întocmit dosar penal in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “braconaj-vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiții decat cele legale”, faptă prevăzută de art. 42 alin. (1) lit. (F) din Legea nr. 407/2006.
Cercetările sunt continuate în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și în vederea stabilirii raspunderii judiciare”, se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Brasov.
Precizam ca in urmă cu câteva luni a mai fost un astfel de caz la Brașov. Atunci, un pui de urs a fost chinuit de câțiva indivizi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: