Analiză: PNL pierde teren în județ. Cu excepția Brașovului și a Râșnovului, orașele vor fi câștigate de alte partide

PNL Brașov pierde teren în județ. Cel puțin așa reiese dintr-o analiză privind pregătirile pentru alegerile locale. Dacă în ce privește Brașovul și Râșnovul, aici se poate spune că balanța va înclina mai mult în favoarea liberalilor pentru că au primari în funcție și nici concurența nu este puternică, în județ, lucrurile nu stau la fel de bine pentru PNL.

Astfel, alianța de la Codlea dintre PSD și ALDE va schimba clar direcția. Cum ambii candidați de la cele 2 partide, mai exact, Mihai Cîmpeanu și Ștefan Ciolan sunt bine cotați, șansele să piardă primăria sunt foarte mici. În concluzie, PNL pierde o primărie importantă din județ având în vedere că nici candidatul liberalilor nu rupe gura târgului, fiind un personaj controversat.

În municipiul Săcele, cotat cu șanse mari este primarul în funcție, Virgil Popa. Este greu de crezut că îl va învinge un contracandidat, mai ales că și aici, lotul este destul de subțire.

Un alt oraș mare pierdut de liberali este Făgărașul. Aici lucrurile se complică și mai mult, mai ales că actualul primar, Gheorghe Sucaciu, o va susține pe Mariana Câju pentru președinția Consiliului Județean, adică nu PNL…Primarul independent a schimbat în bine imaginea orașului, astfel că șansele să mai prindă un mandat sunt destul de mari. Nici aici contracandidații nu sunt foarte puternici ca să poată fi încurcat. Cu alte cuvinte, pe lângă primărie, liberalii vor pierde aici și voturile pentru Consiliul Județean Brașov.

La Rupea, lucrurile sunt puțin mai complicate, dar nu în favoarea PNL, ci spre PSD și Pro România. Cel mai probabil, bătălia cea mare se va da între cele 2 partide, între actualul primar Nicu Bardaș și viceprimărița Codruța Moise.

Problema câștigătorului pare închisă și în orașul Zărnești, unde primarul Alexandru Igrișan va câștiga cu siguranță un nou mandat.

Orașul Predeal ar putea fi din start trecut ca pierdut de liberali, cu scor de neprezentare având în vedere dezastrul lăsat de administrația liberală de acolo. Orașul este îndatorat până la refuz, se plătesc zilnic penalizări pentru proiectele pierdute, iar stațiunea a rămas fără primar, fără viceprimar, dar și fără consilierii locali. Aici, cotat cu prima șansă este candidatul PSD, Marius Mateescu. Nu stă rău nici candidatul ADN. Probabil că acolo orașul va fi condus de PSD și ADN dupa alegerile din toamnă.

Situația este puțin mai confuză la Ghimbav, unde a fost primar social-democrat, dar care mai mult a dat cu subsemnatul pe la procurori decât pe la primărie. Însă, nici candidatul liberal de aici nu pare a fi cu șanse mari. Dacă pe linie de partid este bine văzut de colegi, nu același lucru se poate spune la o discuție cu cetățenii.

Victoria este un alt orășel uitat de PNL. Aici, primarul nu a mișcat mai nimic. Este greu de crezut că locuitorii orașului vor mai vota în continuare pentru stagnare.

În concluzie, PNL pierde teren, cu excepția Râșnovului și a Brașovului, însă nici aici lucrurile nu sunt închise sută la sută. Dacă la Primăria Brașov lucrurile să spunem că sunt clare, iar George Scripcaru câștigă lejer încă un mandat, nu același lucru se poate spune despre Râșnov care, și la ultimele alegeri, a cam tremurat în fața unui candidat ecologist, deși, fostul primar s-a lăudat cu multe realizări. Atunci de ce nu au votat oamenii?

Interesant este că la nivelul municipiului Brașov, USR va încurca mult, de altfel i-a mai bătut pe liberali pe oraș, nu ar fi o noutate să o facă din nou la Consiliul Local și Județean. Dacă USR și PSD vor rupe mult la județ la alegerile locale, se anunță deranj mare pentru liberalul Adrian Veștea, mai ales că în horă a intrat și Mariana Cîju, fostul președinte Aristotel Căncescu, dar și fostul primar Ionel Goidescu.

Dacă se va întâmpla acest lucru și candidatul PNL la președinția CJ va obține un scor mic, următorul președinte al liberalilor va fi actualul primar George Scripcaru.

Cristi FLOREA

 

One thought on “Analiză: PNL pierde teren în județ. Cu excepția Brașovului și a Râșnovului, orașele vor fi câștigate de alte partide

  • 10 august 2020 la 13:43
    Permalink

    Rămâne de văzut dacă Scripcaru „va câștiga lejer”, dat fiind că e cu un picior la pușcărie – cu dosarul Skoda.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: