Ana-Loredana Predescu: „Trebuie să considerăm turismul ca principal motor de creștere economică”

Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov, membru în Comisia de industrii și servicii, a luat cuvântul la dezbaterea „Turismul românesc: între impas și oportunitate” organizată pe platoul din fața Cetățuiei de pe Strajă a Brașovului, de către CONAF – Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin.

„Trebuie să considerăm turismul ca principal motor de creștere si dezvoltare economică, iar pentru asta, avem nevoie de o strategie de promovare turistică, care să crească rata incomingului.

Pentru că reprezint la acest eveniment legislativul, voi susține în Parlamentul României ceea ce România, din păcate, nu are, respectiv, o lege a turismului. O astfel de lege ar putea să îmbunătățească multe aspecte disfunctionale în acest domeniu și, totodată, să descentralizeze decizia din turism.”, a declarat Ana-Loredana Predescu.

„Din păcate, perspectivele sunt sumbre pentru turismul românesc, atât din cauza problemelor pandemice, dar și din cauza problemelor de natură economică. Cred că românii vor deveni din ce în ce mai preocupați de plata facturilor și mai puțin de mersul în concediu.

Turismul înseamnă mobilitate. În România nu avem drumuri, nu avem infrastructură, nu avem autostrăzi, parcări, marcaje, nu avem dezvoltată o infrastructură care sa faciliteze accesul către punctele turistice sau către punctele vamale. Ne lipsește promovarea externă. ”

La eveniment au participat și primarul Brașovului, Allen Coliban, dar și președintele Consiliului Județean, Adrian Ioan Veștea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: