Amenzile au curs și ieri la Brașov pentru lipsa măștii de protecție

La data de 08 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi și un reprezentant al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii brașoveni au verificat 147 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști locali, au legitimat peste 2.500 de persoane, au verificat aproximativ 170 de mijloace de transport persoane și 290 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 264 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 în valoare de 25.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 2.940 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 181 de persoane, au verificat 64 de societăți comerciale și 171 de locații, aplicând 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 lei. Totodată, au fost verificate 162 de  persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 80 de persoane, 63 de locații și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 1.850 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: