Amenzi de peste 24.000 de lei. Peste 300 de brașoveni fără mască de protecție

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 28 octombrie 2020, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în timpul stării de alertă.

 

De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

 

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 189 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

 

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat peste 2300 de persoane, au verificat aproximativ 250 de mijloace de transport persoane și peste 200 de autovehicule.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 295 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 292 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni contravenționale pentru fapte de natură economică.

 

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 24.000 lei.

 

Totodată, polițiștii au verificat peste 2100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 70 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 20 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare, au verificat 35 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 60 de locații, aplicând 13 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 500 lei.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 15 locații, au legitimat 30 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: