Amenzi de aproximativ 30.000 de lei pentru brașovenii care nu purtau mască

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 30 octombrie 2020, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în timpul stării de alertă.

De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 165 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat peste 2100 de persoane, au verificat aproximativ 200 de mijloace de transport persoane și peste 200 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în cuantum de aproximativ 30.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 2400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimate peste 80 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 90 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, au verificat 47 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 63 de locații, aplicând 23 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1000 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 43 locații, au legitimat peste 40 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: