Amenzi de 5 ori mai mari ca în UE. La Brașov s-au aplicat în ultima lună sancțiuni de peste 2,5 milioane de EURO

Solidaritatea înțeleasă de Guvernul României…Mii de români au fost nenorociți de stat din cauza amenzilor primite în perioada pandemiei.

Ce erau românii săraci și vai de capul lor până acum, în următoarea perioadă va fi și mai rău. Guvernul Orban a reușit să îi nenorocească pe mulți în ultimele zile. Prin ordonantele militare, instituțiile abilitate au aplicat amenzi mai mari și de 4-5 ori decât în țările din Uniunea Europeană, deși salariile acolo sunt mult peste nivelul din România. S-a ajuns încât un om de rând poate primi o amendă de 20.000 de lei, o sumă pe care unii oameni o câștigă într-un an sau doi. Normal ar fi fost ca amenzile să fie stabilite în funcție de nivelul de salarizare din țară, dar guvernanții au considerat că acestea trebuie să fie mai mari decât în țările bogate din Europa.

Numai la un simplu calcul făcut pe baza informațiile furnizate în această perioadă de Prefectura Brașov reiese că, la nivel de județ, s-au aplicat amenzi de peste 12 milioane de lei, adică undeva la peste 2,5 milioane de Euro. O sumă de-a dreptul colosală. Dacă așa este înțeleasă solidaritatea la guvernanți, atunci ne așteaptă un viitor sumbru.

Întrebarea este, ce vor face acei români care au primit amenzi de 10.000-20.000 de lei si care au un venit minim lunar? Dacă cei amendați nu vor plăti, ce se va întâmpla, li se va pune proprire pe salarii, pensii? Adică nu destul erau românii săraci și vai de capul lor, statul îi înfundă și mai mult în această perioadă de criză în loc să îi ajute?

Pe lângă faptul că amenzile sunt mari, mulți români reclamă și abuzuri în aceste zile. Amenzile sunt împrăștiate în aceste zile mai ceva decât pliantele cu politicieni în campania electorală. În acest ritm, România își va consolida poziția de stat unde mulți cetățeni traiesc la limita sărăciei, totul cu largul concurs al ”specialiștilor” din Guvernul PNL. Dacă ar exista studii care să arate că amenzile mari au un efect pozitiv privind răspândirea virusului COVID-19, ar fi ceva, dar, până în prezent, nu s-a demonstrat acest lucru, oamenii tot sunt zilnic amendați pentru că încalcă aceste prevederi legale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: