Amenzi cu nemiluita. Respectă brașovenii măsurile impuse în perioada stării de alertă?

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Braşov, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

 

La activităţi au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

 

Echipele mixte constituite, au verificat 174 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au legitimat aproximativ 1.400 de persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă şi au verificat aproximativ 260 de autovehicule.

 

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 110 fiind pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 16 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 11 pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 16.000 lei.

 

Cu această ocazie au fost intensificate și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: