Amendament la Legea Educatiei Nationale. Ce spune deputatul Andronache?

In ședința Comisiei Juridice, de Disciplină și Imunități a Camerei Deputaților de marți 14.03.2017 și de miercuri 15.032017, a fost luat în discuție și adoptat raportul privind reexaminarea proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 4/2016 referitoare la modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale nr.1/2011.
“Reamintesc că legea de aprobare a fost contestată de PNL la Curtea Constituțională în toamna anului 2016. Ca urmare a constestației PNL, Curtea a decis că legea este neconstituțională, prin decizia 624/2016.
În acord cu decizia menționată mai sus, Comisia de Învățământ și Comisia Juridică, de Disciplină și Imunități au procedat la eliminarea tuturor amendamentelor constatate ca neconstituționale, fiind admis un nou amendament, al deputatului UDMR, dl. Szabo Odon (amendamentul poate fi citit în tabelul anexat).
M-am abținut de la vot pentru că am considerat că în procedura de reexaminare nu pot fi introduse noi amendamente, conform regulamentului CD.Raportul a fost adoptat cu majoritate de voturi și va fi transmis plenului CD pentru discutare și adoptare”, a explicat Gabriel Andronache, deputat PNL. 

One thought on “Amendament la Legea Educatiei Nationale. Ce spune deputatul Andronache?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: