Amărâţi, dar o duc bine. Cât câştigă un parlamentar?

Deputatii si senatorii primesc incepand cu luna iulie iulie sume forfetare mai mari cu aproximativ 7000 de lei lunar in urma intrarii in vigoare a noii Legi a salarizarii care prevede majorarea indemnizatiilor de la 7700 lei brut la peste 13.000 lei brut pe luna.

 

Statutul deputaţilor şi senatorilor prevede ca indemnizaţia de fost parlamentar să fie majorată ori de câte ori creşte şi indemnizaţia brută a unui ales în exerciţiu. În prezent, un deputat sau senator ia lunar 13 mii de lei brut.

Aşa s-a ajuns ca, după recalculare, foştii aleşi cu mai multe mandate să încaseze lunar sume de două ori mai mari decât ultima indemnizaţie netă primită când erau parlamentari.

Astfel, peste 700 de foşti parlamentari primesc acum indemnizaţia specială pentru limita de vârstă.

Situaţia s-a complicat după 1 iulie, când a intrat în vigoare Legea salarizării unitare. In aceste conditii, efortul bugetar al statului este unul enorm avand in vedere situatia economica a Romaniei.

Foştii parlamentari nu sunt singurii beneficiari ai Legii salarizării unitare. Toate pensiile speciale, începând cu cele ale judecătorilor CCR, magistraţilor, diplomaţilor, aviatorilor, se vor actualiza în funcţie de creşterea veniturilor categoriilor din rândul cărora provin.

Indemnizaţii speciale mărite pentru foştii parlamentari

2.032 de lei – 3.445 de lei pentru un mandat

4.064 de lei – 6.890 de lei pentru 2 mandate

6.096 – 10.335 de lei pentru 3 mandate

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: