Amenzile pentru încălcarea ordonanțelor militare sunt neconstituționale

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.Judecătorii constituţionali au constatat că actul normativ este neconstituţional în ansamblul său. Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu mai multe articole din OUG privind instituirea stării de urgenţă. ”Cei care au fost deja amendati, daca au facut contestatie, justitia le va admite si va anula toate amenzile, pe motiv ca au fost date in baza unei legi neconstitutionale”, a declarat fostul presedinte al CCR, Augustin Zegrean.

Potrivit ordonantei de urgenta, care a intrat in vigoare pe 3 aprilie, amenzile pentru persoanele fizice care nu respecta ordonantele militare au crescut la urmatoarele la minim 2.000 lei si maxim 20.000 lei, fata de minim 100 si maxim 5.000 de lei, cat erau pana atunci.

Precizăm că Transilvania365 a scris în urmă cu câteva zile că aceste amenzi sunt foarte mari și nu sunt raportate la nivelul de salarizare din România. Amenzile aplicate în țara noastră sunt și de 5 ori mai mari decât în alte state europene.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: