Am avut dreptate! Creșterea prețurilor la imobiliare nu este justificată. Creditele au dat peste cap planurile dezvoltatorilor

Ceea ce publicația Transilvania365 a anunțat în urma cu mult timp este confirmat acum de către specialiști. Astfel, creșterea prețurilor la imobiliare în Brașov, dar și în țară nu este justificată. Totul este artificial, ”împins” de la spate de unele ziare de profil sau de companiile de marketing care cel mai probabil sunt plătite pentru a ”umfla„ prețurile la imobiliare. De fapt scopul final este ca dezvoltatorul imobiliar să vândă repede și să bage mai mulți bani în buzunar.

Este vizibil și cu ochiul liber că în Brașov s-a construit foarte mult, toții oamenii cu bani au devenit dezvoltatori imobiliari pentru că au văzut că merge treaba, mai ales că în general blocurile sunt ridicate cu avansul oferit de cumpărători.Numai că s-a construit destul de mult, cartiere întregi. Cum băncile au intervenit în ce privește acordarea creditelor, va urma o scădere a vânzărilor.

O confirmare a faptului că imobiliarele nu se mai vând așa cum se așteptau dezvoltatorii vine și de la ziarul financiar.

”Românii au contractat credite ipotecare noi în lei în valoare de 5,6 miliarde de lei (1,2 mld. euro) în S1/2019, în scădere cu peste 10% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit calculelor ZF făcu­te pe baza datelor BNR. Reducerea volu­mu­lui de credite noi acordate de băncile locale a fost determinată cel mai probabil de înăs­pri­rea condiţiilor de creditare odată cu limitarea gra­dului de îndatorare la împrumuturile ipotecare la maximum 40%, dar şi ca urmare a incertitudinilor generate de taxa bancară”, scrie ZF.

Cu alte cuvinte, mai puține credite acordate, mai puține locuințe achiziționate. În aceste condiții, prețurile la apartamente vor scădea, dezvoltatorii fiind forțați pentru a nu rămâne cu imobilele nevândute. De altfel, mulți analiști au anunțat o perioadă neagră pentru cei care construit blocuri ca mai apoi să le vândă.

 

 

foto: arhivă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: