Altă tabără, alt comunicat de presă al medicilor de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie Brașov

  1. Incepand de acum 5 saptamani ne-am preocupat sa achizitionam toate materialele pentru a fi pregatiti sa tratam pacientii neurologici cu COVID-19 si sa protejam personalul in contact: colegii neurologi care s-au confruntat in garzi cu cazuri suspecte, au avut materiale de protectie la dispozitie, dovada ca acum in spital nu avem pacienti internati sau personal infectat;
  2. Am organizat discutii zilnice sau la 2 zile in momentele de hotarari importante, la raportul de garda, cerand parerea specialistilor neurologi. La propunerea lor, s-a hotarat mutarea pacientilor neurologici in cladirea separata a Bazei de Recuperare, lucru pe care il pregatim si organizam de 2 saptamani, urmand sa izolam zone de acces si circuite complet separate, astfel incat sa izolam cladirea principala. De asemenea, pentru fiecare achizitie de combinezoane, masti, manusi, ventilatoare si alte materiale, ne-am consultat cu colegii neurologi si cu alti specialisti….., fiind cu mult inaintea celorlalti colegi manageri ai altor spitale, ca pregatire pentru aceasta pandemie.
  3. Cu buna credinta, am declarat cele 16 paturi din terapie acuti ca arie care poate trata pacienti mai gravi si care are sursa de oxigen. Restul cladirii izolate, adica inca 2 sectii ramanand libere pentru a prelua pacientii deja tratati de Spitalul de Boli Infectioase si Pneumologie, stabilizati, ajutandu-i sa isi reduca numarul de zilede spitalizare, pentru a prelua Infectioasele noi pacienti.

Tot cu buna credinta Noi nu ne-am declarat FARA CORONAVIRUS, fiind constienti ca este imposibil acest lucru si ca mai devreme sau mai tarziu ne vom confrunta cu urgente neurologice asociate cu COVID.

  • Tot cu buna credinta am accelerat externarea pacientilor subacuti si cronici, pentru a nu risca contaminarea lor, si toti au plecat acasa fara probleme, intr-un mediu in care sunt in siguranta.

Toata starea de nemultumire a inceput saptamana trecuta, cand in urma conferintei de presa a Domnului Presedinte al CJ Bv si a publicarii sintezei numarului de paturi disponibile in Judetul Brasov, am aflat ca SCJUBv este non COVID ( lucru care se va dovedi in timp imposibil) si ca intr-adevar buna credinta poate sa se intoarca impotriva spitalului pe care il reprezint si a colegilor mei si sa ne aduca in situatia de a nu mai fi spital de suport, asa cum am fost de la inceput, ci sa fim in situatia de a prelua pacienti infectati imediat dupa Spitalul de boli infectioase si dupa Spitalul de Pneumologie, SI INAINTEA  UNOR SPITALE CARE AU SECTII DE ATI, ADICA AU DOTARE, DAR STAU GOALE SI NU PRIMESC CORONAVIRUS.

Si atunci, DACA TOTI CEI CARE LUCRAM IN SANATATE, CARE DESERVIM POPULATIA ACESTUI JUDET SI ASA SPERIATA SI DEMORALIZATA, trebuie sa ne unim fortele SI SA NU SABOTAM UNII INTENTIILE BUNE SI EFORTURILE CONSTRUCTIVE ALE CELORLALTI.

VA SPUNEM CA SUNTEM PREGATITI, DAR PENTRU A FACE FATA AVEM NEVOIE URGENTA DE DETASAREA DE 4 MEDICI SPECIALISTI ATI, MEDICI INFECTIONISTI SI MEDICI INTERNISTI CARE SA NE AJUTE IN ACEASTA LUPTA. Noi cu buna credinta AVEM LOCATIA, PERSONAL SUPERIOR, MEDIU SI AUXILIAR, DAR ESTE CORECT SA FIM SPRIJINITI DE COLEGII DIN ALTE SPITALE CARE NU SUNT AGLOMERATI, PENTRU A PUTEA OFERI POPULATIEI IN NEVOIE SERVICII MEDICALE DE MAXIMA CALITATE IN ACEASTA PANDEMIE CARE NE VA atinge intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu PE TOTI.

Semnat: Un colectiv de medici din spitalul nostru

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: