Alo, cei din CJSU Brașov, aglomerația din mall-uri nu o vedeți, v-au pus proprietarii ochelari de cal?(FOTO)

Așa arată mall-urile la Brașov! Aglomerație în interior, lacăt pe ușă la restaurantele din oraș… Unde este pericolul mai mare de răspândire a coronavirusului?

Piețele se închid, restaurantele sunt închise, cei care și-au acoperit terasele au fost călcați de instituțiile statului, dar la mall-urile din Brașov nimeni nu are ”curaj” să intre să vadă aglomerația. Când a fost întrebat despre mall-uri, primarul ales al Brașovului, Allen Coliban, a vorbit  despre partea economică, chipurile să nu fie afectată, de parcă proprietarii restaurantelor sunt din altă țară și trăiesc cu aer. Pentru restaurante, unde era limitată capacitatea de servire și distanțarea era respectată, s-a decis sistarea activității, pentru că așa au vrut mușchii reprezentanților din CJSU. La mall, unde vedem zeci de persoane adunate într-un singur loc, nimeni nu ia nicio măsură. Nu am văzut în comunicate până acum vreo discuție pe această temă. Din păcate, doar cei mici sunt călcați de fiecare dată de instituțiile statului. Din cauza incertitudinii Guvernului, care nu oferă o predictibilitate pentru mediul de afaceri, multe companii și-au pus lacăt pe ușă. Astfel, numărul șomerilor a crescut considerabil în ultima perioadă.

Pe lângă faptul că sunt luați la ”șuturi” de toată lumea, proprietarii care au investit pentru a-și acoperi și împrejmui terasele ca să poată funcționa și în sezonul rece, s-au trezit cu instituțiile statului pe cap. Ba aviz de la Cultură, ba multe altele. În același timp, în Piața Sfatului, sunt amplasate mai multe corturi electorale, dar, bineînțeles, creierele de la Cultură nu văd, aici nu mai trebuie autorizații speciale. Pentru că așa este în România, o bătaie de joc. În acest ritm, vor fi favorizați străinii care au investit în România, marile supermarketuri, proprietarii mall-urilor și cam atât, iar producătorii locali și proprietarii de mici afaceri se vor duce în cap. Oare acesta este interesul Guvernului României de aplică legea în mod diferit? De ce pentru unii e mumă, deși acolo pericolul de răspândire a virusului este mai mare, iar pentru alții ciumă…

Fotografii realizate sambata 7 noiembrie 2020

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: