Allen Coliban: ”Vom avea tren metropolitan înainte de 2024” (VIDEO)

Primarul Municipiului Brașov, Allen Coliban, a vorbit pe larg despre introducerea trenului metropolitan, dar și durata implementării acestui proiect. De asemenea, edilul a prezentat și câteva localități prin care vor trece noile garnituri.

Există un studiu de fezabilitate aflat în derulare, care merge pe mai multe scenarii. Localități din zona metropolitană, legătura cu aeroportul, zona Bod, Codlea, dar se ia în calcul legătura cu Sinaia sau Sfântu Gheorghe. Dacă ne referim la scenariul maximal, cu legături din jumătate în jumătate de oră, putem vorbi de o infrastructură care să deservească nevoile cetățenilor din zona metropolitană. Brașov are o poziție privilegiată. Suntem al doilea nod feroviar după București. Avem o densitate foarte bună a infrastructurii feroviare, chiar la această oră. Chiar de mâine dacă am avea trenuri, am putea să operăm la un nivel mulțumitor” a explicat Allen Coliban, primarul Municipiului Brașov.

Primarul USR a susținut că în 2024, poate chiar 2023, Municipiul Brașov va avea tren metropolitan care va funcționa.

În cursul acestei veri vom avea studiul de fezabilitate și ar trebui să finalizăm contractul de achiziție până la finalul anului viitor. Sunt două ținte ambițioase, dar realizabile. De la semnarea contractului, în 12-18 luni am avea prima livrare de garnituri, după care vorbim de un grafic de a fi pus în funcțiune. Înainte de 2024 vom avea trenuri care vor funcționa, cred eu că prin 2023”, a încheiat primarul Coliban.

 

 

 

One thought on “Allen Coliban: ”Vom avea tren metropolitan înainte de 2024” (VIDEO)

  • 6 martie 2021 la 19:13
    Permalink

    si zarnesti gara mare la aeroport ghimbav ar fi necesar.

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: