Alianța PNL-USR din Consiliul Local, pe un butoi de pulbere. Coliban tot îi taie din atribuții viceprimarului liberal

Allen Coliban i-a restrans din nou din atribuții viceprimarului Sebastian Rusu. Se pare că decizia a fost luată după ce viceprimarul a deranjat prin declarațiile referitoare la catacombe. Liberalul nu a fost de acord cu modul în care sunt atribuite gratuit anumite locații ale municipalității unor asociații apropiate administrației USR. De aici și scandalul. Astfel, viceprimarul Rusu nu va mai coordona Serviciul Patrimoniu şi Urbanism Comercial (SAPUC).

L-am sunat pe domnul primar să-mi dea un punct de vedere, dar au trecut două ore şi ceva de când l-am sunat şi nu mi-a răspuns.
I-am dat şi mesaj text, nu mi-a răspuns nici la mesaj, deci, nu ştiu ce să zic, se pare că a declarat acest lucru în conferința de presă.
Mie mi se pare că e un lucru, din nou, făcut cât timp sunt eu în concediu şi asta cred că arată mult despre principiile unui om şi felul în care funcționează.
O atitudine, nu ştiu, pe care mi-e greu să o înțeleg, faptul că, eu mereu am fost corect şi am încercat să am o poziție cât se poate de sănătoasă vizavi de orice acțiune pe care am întreprins-o ca viceprimar sau serviciu din subordinea mea.
Doamna Manolache, şeful serviciului SAPUC nu a fost dată afară. Din cauza presiunilor la care a fost supusă din partea colegilor mei, a doamnei viceprimar, a domnului primar, dânsa efectiv nu a mai rezistat și după mai multe episoade în care a venit plângând la mine în birou, tot dânsa a găsit o variantă de a se transfera la Poliția Locală.
Deci, vă rog să rețineți că domnul primar nu avea cum să o dea afară, în primul rând, pe doamna Manolache şi în al doilea rând, văzând că nu este în regulă şi că nu a cedat la presiunile care se fac, a preferat să plece. Acest lucru zice mult. Dacă acest serviciu mi-a fost luat din subordine, înseamnă că probabil și eu am deranjat, având coloană vertebrală și neacceptând să intre peste mine diverși ONG-iști să-mi ceară chei de la anumite proprietăți ale municipiului Brașov. Vă asigur că așa voi face și pe viitor, nu vreau să mă compromit și nu vreau să fac nimic ce nu este legal, lucru pe care nici nu l-am făcut. Sunt foarte curios să văd cum au intrat la Popular, lucru pe care intenționez să-l aflu, acolo este un constructor, pe care înțeleg că cineva l-a pus să dea cheile, noi nu. Repet, și nu înțeleg de ce acest ping-pong și de ce se discută că e un ping-pong între mine și doamna viceprimar.
Ei știu mai bine, nu le-am dat acces la ceva ce nu aveau voie să aibă acces și dacă cineva se așteaptă ca eu sau vreun șef de serviciu din subordinea mea să facem lucrurile altfel decât legal, se înșală amarnic.
Așa că dacă domnul primar dorește în continuare să conducă acest serviciu și este de acord cu aceste ilegalități, probabil că vrea să coordoneze aceste ilegalități, este dreptul dânsului și mai departe a organele abilitate să sesizeze ilegalitățile care au loc.
Deci, încă o dată, poziția mea este una foarte clară. Din nou fiind în concediu și cu o bărbăție demnă de invidiat, domnul Coliban face aceste lucruri. Eu credeam că e cazul să stăm, să le discutăm ca între parteneri, sau ca între bărbați. Dar, probabil că mă voi trezi din nou cu o hârtie pe masă, așa cum m-am trezit și cu cea de la sport, unde din nou nu a existat o politică între noi, iar dacă dânsul crede că în felul acesta obține ceva de la mine, se înșală.
Eu nu sunt omul compromisurilor, nu mă impresionează absolut deloc, faptul că el vrea să-mi ia atribuțiile, brașovenii trebuie să știe adevărul și vă asigur că după ce mă întorc voi avea niște discuții foarte serioase, iar adevărul cu siguranță va ieși la iveală.
Promit brașovenilor și presei că voi veni cu clarificări și orice lucru mi se pare a fi în neregulă în Primăria Brașov îl voi face cunoscut ” , a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: