Alianța 2020 USR PLUS a început la Brașov strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare

USR Brașov și PLUS Brașov au dat startul campaniei de strângere a semnăturilor necesare pentru alegerile europarlamentare, printr-o conferință de presă care s-a desfășurat vineri dimineață la sediul USR Brașov și la care au participat reprezentanți ai ambelor formațiuni politice, la nivel județean.

Imediat după conferința de presă, a început efectiv strângerea semnăturilor la primele două corturi de campanie amplasate în Brașov – la Modarom și la Rectorat. În perioada care urmează, se vor amplasa corturi şi în alte puncte importante din oraș. Vom reveni în curând cu detalii privind locurile de amplasare şi programul echipelor de voluntari de la fiecare cort.

Conform legislației electorale în vigoare, Alianța 2020 USR PLUS are nevoie de 200.000 de semnături la nivel național, pentru a putea candida la alegerile europarlamentare. Echipa de coordonare a campaniei şi-a propus însă să strângă cel puţin 300.000 de semnături, pentru a se asigura că, în urma procesului de validare, vor rămâne cel puţin 200.000 de semnături valide. Termenul pentru strângerea semnăturilor necesare este 27 martie.

În județul Brașov, obiectivul asumat de cele două formațiuni partenere este de 17.000 de semnături. Toți cetățenii care vor să semneze la Braşov pentru Alianța 2020 USR PLUS, indiferent unde au domiciliul, o pot face la corturile de campanie de la Modarom și Rectorat, zilnic, între orele 15.00-19.00. Este bine de știut că, de această dată, nu mai este necesară completarea codului numeric personal, iar pe o listă pot semna persoane având domiciliul în localități și județe diferite.

Cei care doresc să strângă semnături de la prieteni, familie sau colegi, pot descărcă lista de semnături și instrucțiunile de completare de pe site-ul alianței http://www.usrplus.ro. Tot pe acest site se pot înscrie cei care doresc să primească periodic informații despre campanie.

Listele completate se pot preda voluntarilor de la corturile de campanie sau în următoarele puncte de colectare:

  • sediul USR Braşov din B-dul 15 Noiembrie nr. 1, etaj 1, ap. 9-10 (interfon 04, telefon 0732 371 957)
  • Piata Sfatului nr. 2 (fostul Hof Cafe)
  • Postăvarului nr. 1 (Tipografia)
  • Postăvarului nr. 64 (Agenţia de Mică Publicitate)
  • Calea Bucureşti nr. 5, scara B, ap. 3
  • Căsuţa Poştală 54, Oficiul Poştal nr. 1, Braşov

Pe 26 mai, românii au ocazia să voteze cei mai buni candidați pe care România i-a avut până acum la alegerile pentru Parlamentul European. Alianța va trimite la Bruxelles oameni profesioniști, de care suntem mândri. Iar din această alianță câștigă România și fiecare cetățean în parte, pentru că acum avem șansa de a întoarce România spre Europa.

George Cățean, membru în Biroul Național PLUS și coordonator regional Regiunea Centru: “Alianța 2020 USR PLUS este o alianță tânăra, formată din oameni noi, care nu au mai fost implicați în politică. Ne propunem ca această Alianța să fie, pe de-o parte, o alternativă la actuala clasă politică, mai ales pentru cei care nu se mai prezintă la vot, iar pe de altă parte, un proiect care dă oamenilor noi șansa implicării în politică.”

Ambrozie Irineu Darău, președintele filialei județene USR Brașov: “Alianța 2020 USR PLUS își propune să ofere alternativa la toată vechea clasă politică, ale cărei rezultate le-am tot văzut în ultimii 30 de ani. Acum, două partide noi, curate și solide, și-au dat mâna pentru a construi o forță redutabilă, care să concureze vechile partide în următorii doi ani electorali. Pentru Parlamentul European, alianța vine în fața românilor cu o listă foarte bună, plină cu oameni competenți, care să ne reprezinte cu cinste în Uniunea Europeană.”

Pe toată durata campaniei, candidaţii din partea Alianţei 2020 USR PLUS vor fi prezenţi, alături de voluntari, la corturile de campanie şi în stradă, pentru a sta de vorbă cu cetăţenii şi pentru a le explica de ce e important votul lor la alegerile din 26 mai, de ce este important pentru români Parlamentul European, ce îşi propun să facă în calitate de viitori europarlamentari.

Pe lista de candidaţi a Alianţei 2020 USR PLUS se află şi două reprezentante ale județului Brașov: Naomi Reniunţ-Ursoiu (locul 11) și Anca-Raluca Majaru (locul 22).

Naomi Reniuţ-Ursoiu este membru fondator USR Brașov și vicepreședinte al filialei județene. Ea consideră că alegerile europarlamentare reprezintă o bună ocazie pentru români de a arătă că sunt conectați la conștiința europeană: “În contextul în care PSD desfășoară în mod continuu atacuri la justiție, la statul de drept și la valorile democrațiilor europene, ne dorim să aducem cât mai mulți oameni la vot. Suntem o coaliție care susține valorile europene și apartenența la acest spațiu, iar candidații noștri, prin pregătirea și experiența lor, au demonstrat că sunt foarte bine ancorați în principiile și valorile europene.” În calitate de viitor europerlamentar, va susține măsuri anticorupție și antisaracie și va susține ca Parlamentul și Comisia să propună directive prin care persoanele condamnate penal să nu mai aibă acces la funcții publice din care să gestioneze fonduri europene.

Anca-Raluca Majaru este membru în Consiliul Național PLUS și coordonator regional pentru Regiunea Centru. Ea consideră că oamenii propuși de Alianța 2020 USR PLUS pentru Parlamentul European vin cu o viziune proaspătă, care va atrage acele categorii din societate cu o participare scăzută la alegeri din cauza faptului că nu se simt reprezentați, lucru care se întâmplă în mod special în rândul tinerilor: “Alianța propune la nivel european oameni competenți, oameni noi, oameni patrioți, care înțeleg că locul României este în Europa prosperă și democratică. Aș vrea să mă adresez în special tinerilor, pe care îi văd absentând de la vot într-o măsură foarte mare. Sper că aceștia vor găsi în oferta  Alianței oameni capabili să îi reprezinte, niște parteneri de dialog, dar și niște modele care să îi inspire, iar împreună să începem să creăm oportunități pentru construcția viitorului pe care ni-l dorim cu toții.

Lista completă a candidaţilor Alianței 2020 USR PLUS:
1.    Dacian Cioloş (PLUS)
2.    Cristian Ghinea (USR)
3.    Dragoş Pâslaru (PLUS)
4.    Clotilde Armand (USR)
5.    Dragoş Tudorache (PLUS)
6.    Nicu Ştefănuţă (USR)
7.    Vlad Botoş (USR)
8.    Ramona Strugariu (PLUS)
9.    Vlad Gheorghe (USR)
10.    Alin Cristian Mituța (PLUS)
11.    Naomi Reniutz Ursoiu (USR)
12.    Valeriu Nicolae (PLUS)
13.    Oana Țoiu (PLUS)
14.    Radu Ghelmez (USR)
15.    Liviu Sorin Iolu (PLUS)
16.    Radu Mihaiu (USR)
17.    Andrei Cristian Ion (PLUS)
18.    Iulian Lorincz (USR)
19.    Adriana Cristian (USR)
20.    Oana Popescu (PLUS)
21.    Camelia Crișan (USR)
22.    Anca Majaru (PLUS)
23.    George Țăranu (USR)
24.    Bogdan Deleanu (PLUS)
25.    Ștefan Pălărie (PLUS)
26.    Silviu Gurlui (USR)
27.    Alexandru Grigorescu-Negri (PLUS)
28.    Teodora Stoian (USR)
29.    George Gima (PLUS)
30.    Alexandru Vărzaru (USR)
31.    Raluca Amariei (USR)
32.    Anca Ioana Radu (PLUS)
33.    Miroslav Tașcu-Stavre (USR)
34.    Gabriela Maria Mirescu Gruber (PLUS)
35.    Florin Andrei (USR)
36.    Emanuela Ignățoiu-Sora (PLUS)
37.    Cătălina-Teodora Sofron (PLUS)
38.    Emanuel Stoica (USR)
39.    Sorin Dan Clinci (PLUS)
40.    Octavian Berceanu (USR)
41.    Iulian Crăciun (PLUS)
42.    Cristina Iurișniți (USR)
43.    Elena Uram (USR)

22 februarie 2019
Uniunea Salvaţi România – filiala judeţeană Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: