Alianţa 2020 solicită Primăriei Braşov suplimentarea cabinelor de vot în secţii

Alianța 2020 USR PLUS a trimis către Primăria Brașov o solicitare privind suplimentarea cabinelor de vot în secțiile de votare.

Solicitarea a fost făcută în urma semnalelor primite din partea a numeroși cetățeni și a reprezentanților Alianței 2020 USR PLUS în secțiile de votare, conform cărora, în unele secții, cetățenii sunt nevoiți să aștepte la coadă cu orele, pentru a putea vota. Ne-au fost semnalate și cazuri în care cetățenii au renunțat la a vota din cauza timpului prea mare de așteptare.

Menționăm că există secții de votare în care se află numai 3 cabine de vot, deși sunt disponibile 5 ștampile. În aceste secții, se poate suplimenta numărul de cabine de vot de la 3 la 5, astfel încât toate cele 5 ștampile să poată fi utilizate în același timp.

Dreptul la vot este un drept garantat de constituție, astfel încât administrațiile locale trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a asigura cetățenilor condiții optime de exercitare a acestuia.

Allen Coliban, coordonator campanie din partea USR Braşov:
“Este inadmisibil să existe secții de votare în care sunt mai multe ștampile decât cabine de vot, iar oamenii să stea cu orele la coadă pentru a vota. Solicităm Primăriei să dispună de urgență suplimentarea cabinelor de vot în aceste secții. Este o măsură simplă, fără îndoială absolut necesară și care poate fi pusă în aplicare de îndată.”

Nicolae Stoica, coordonator campanie din partea PLUS Braşov:
“Administrația locală trebuie să se asigure că cetățenii își pot exercita dreptul la vot, care este un drept fundamental. Este de neînțeles de ce nu s-au dispus măsurile necesare imediat ce s-a constatat prezența ridicată la vot și cozile care s-au format în secțiile de votare. Rugăm Primăria să intervină de urgenţă pentru remedierea situației.”

26 mai 2019
Alianţa 2020 USR PLUS – Braşov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: