Alexandru Vagner revine la AS SR Brașov, după ce doi ani s-a dedicat pokerului!

Alexandru Vagner revine în fotbal, după ce a făcut o pauză de doi ani pentru a se dedica pokerului. Fotbalistul va juca din nou pentru ultima echipă din care se retrăsese, AS SR Brașov.

Alexandru Vagner se întoarce în fotbal. În 2018, acesta a uimit pe toată lumea atunci când a anunțat că se retrage din fotbal și că va deveni jucător profesionist de poker. Acesta a jucat pentru echipe importante de fotbal din țara noastră, cum ar fi Gloria Bistrița, Petrolul Ploiești, FC Brașov, FCM Târgu Mureș și Concordia Chiajna. Avea peste 120 de meciuri de fotbal de Liga 1, iar atunci când a decis să renunțe la fotbal, evolua în Liga a 4-a pentru AS SR Brașov. La vremea respectivă, Alexandru Vagner și-a motivat decizia scurt și simplu: nu mai vedea niciun viitor în fotbal, așa că, din motive financiare, a decis să lase sportul-rege și să se apuce de o meserie din care poate să trăiască mai bine. Cum în ziua de astăzi, foarte multe jocuri de cazinou s-au mutat în online, a învățat să joace poker la nivel profesionist și a început să participe la turnee virtuale, pe platforme mari de jocuri online. Într-un interviu acordat unei publicații, Vagner mărturisea, în urmă cu doi ani, că trecerea de la sportul cu mingea la sportul minții l-a făcut fericit. A mai declarat că nu a regretat că a renunțat la fotbal deoarece a câștigat un program mai liber, flexibil și a lucrat numai când a dorit.

Mai mult, fotbalistul a avut și câteva rezultate notabile în ale pokerului. A câștigat suma de 16.000 de euro, chiar de ziua sa de naștere, la un turneu online care a durat 12 ore. A început să joace poker de la vârsta de 17 ani, însă doar în ultimii ani la modul profesionist. Cel care l-a inițiat în tainele acestui joc a fost un bun prieten al lui, care i-a devenit și antrenor între timp. A început cu turnee mici în care juca cu alți zeci de jucători, iar treptat a început să joace în turnee virtuale mai mari, cu mii de participanți. Când făcea ambele activități în paralel, fotbalistul a declarat că îi era extrem de dificil să se odihnească, deoarece fotbalul îl juca ziua, iar pokerul noaptea. Mai spune că studiul este cel mai important să reușești la masa de poker, că acesta este 90% matematică și 10% noroc, dar nu se consideră nici norocos, nici ghinionist. În plus, elementul care contează mult mai mult decât pregătirea și experiența este… pasiunea. Trebuie să îți placă foarte mult acest joc de cărți, altfel nu reușești, considera fotbalistul la vremea respectivă. Alexandru Vagner s-a alăturat astfel grupului de jucători profesioniști de poker români, care fac cinste țării la toate turneele mari la care participă. Avem destule nume care au câștigat titluri importante în acest sport al minții, iar printre ele amintim Dan Murariu, Vlad Darie, Mihai Manole sau Luciana Manolea.

Anul acesta, în luna august, Vagner a anunțat că revine să joace la AS SR Brașov, după ce a fost sunat de Horia Popa, un alt jucător al aceleași echipe. Antrenorul grupei de fotbal, Ioan Naghi, a fost de acord ca fotbalistul să revină.

AS SR Brașov este o echipă de fotbal din Brașov, înființată în 2017 (fostul FC Brașov) care evoluează în prezent în liga a 3-a. Arena oficială a echipei este stadionul Tineretului, cea mai mare arenă sportivă a orașului. Este situat în cartierul Bartolomeu, din Brașov.

Dacă ne uităm puțin și peste hotare, Alexandru Vagner nu ar fi singurul care a renunțat la fotbal pentru a deveni un jucător profesionist de poker. Și Tomas Brolin, un jucător suedez care a jucat pentru echipa națională, a renunțat la cariera de mijlocaș și, din 2006, s-a dedicat numai jocului de cărți. A participat la turnee importante, a câștigat sume importante de bani, însă nu a avut niciun titlu notabil. Terry Sheringham este un alt nume important din fotbal, care a preferat masa de poker în detrimentul terenului de fotbal. Fotbalistul englez, cu 288 de goluri marcate în carieră sa, a obținut poziții fruntașe în turnee mari de poker. Și faimoșii Ronaldo sau Neymar sunt pasionați ai acestui joc de cărți.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: