Acasă Social Alexandra Crivineanu (PSD): Programul „Cornul și laptele”, cronica unui program eșuat al...

Alexandra Crivineanu (PSD): Programul „Cornul și laptele”, cronica unui program eșuat al administrației USR de la Brașov

Consilierul local Alexandra Crivineanu, liderul de grup al PSD în Consiliul Local reacționează după declarațiile Flaviei Boghiu, legate de derularea programului “Cornul și laptele” la nivelul municipiului Brașov.

Ne-am obișnuit deja la Brașov, cum cei care conduc astăzi orașul, își ascund propriile slăbiciuni și inabilități în spatele unor acuze, tocmai pentru a distrage atenția brașovenilor. Și în acest caz, după 3 luni de la emiterea Ordinului Ministerului Agriculturii care enunță criteriile prin care se fac achizițiile, Primăria Brașov, prin viceprimarul de resort Flavia Boghiu, nu a fost în stare, până acum câteva zile, să lanseze licitația în vederea achiziționării produselor pentru elevi. Probabil din lipsă de chef sau mergând deja pe ideea că elevii și părinții brașoveni s-au obișnuit deja cu întârzierea acestui program. Pentru că lor, celor din administrația USR nu le-a ieșit niciodată acest program la timp: în primul an de implementare, distribuirea produselor a început mult după începerea anului şcolar, mai exact în primăvara anului 2022, iar în anul şcolar 2022- 2023, Primăria Braşov a început distribuirea produselor de-abia în 12 ianuarie 2023.

Ori să vii în fața brașovenilor și să acuzi Guvernul României de practici care afectează elevii sau bunul mers al unui program simplu de derulat sau să faci declarații instigatoare, să încurajezi părinții la proteste sau presiune, este cea mai înjositoare practică pentru un viceprimar, care se știe vinovat de lipsurile și de proasta gestionare a acestui program.
Și doamna Boghiu, poate spuneți și brașovenilor de câte ori ați corectat greșelile din caietul de sarcini și cât a durat până ați întocmit unul corect, de altfel nu cu mult diferit față de cel de anul trecut.

Cu alte cuvinte, Flavia Boghiu ignoră cei aproximativ 24 000 de elevi înscriși în programul “Cornul și laptele”, pentru mulți dintre aceștia chiar contând aceste produse.
Incompetența administației USR de a atrage producătorii locali pentru a furniza produsele de panificație și lactatele rezidă tot din managementul defectuos și steril pe care aceștia îl practică de 3 ani încoace. Inabilitatea de a se apropia de fermierii brașoveni sau de antreprenorii din morărit și panificație duce la un nou eșec marca USR la Primăria Brașov.
Doamna Boghiu și domnule primar Coliban, brașovenii s-au săturat de minciuni sau de atitudinea de a îndemna la război sau presiune, brașovenii își doresc construcție, un oraș cu cea mai bună calitate a educației și a vieții.

Și, așa cum v-am mai spus, nimeni nu e perfect și vom înțelege dacă nu mai puteți face față administrării corecte a acestui oraș.
Brașovul nostru are nevoie de dezvoltare și să-și recapete locul și statutul! Iar dumneavoastră, sigur nu i le puteți reda! spune Alexandra Crivineanu.