Alexandra Crivineanu: Primăria Brașov trebuie să acorde sprijin pentru sănătatea dentară a celor defavorizați

Preocuparea pentru sănătatea brașovenilor ar trebui să reprezinte o prioritate pentru autoritățile locale.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) abordează sănătatea orală ca parte integrantă a sănătății generale, bolile dentare având impact asupra stării de sănătate în ansamblul său, asupra bunăstării și calității vieții indivizilor, dar și asupra sistemelor de sănătate și asupra societății prin costurile ridicate asociate.

Alexandra Crivineanu, inițiatorul proiectului: “Îmi doresc ca proiectul propus de noi, grupul consilierilor locali PSD “Voucher pentru sănătate dentară”, să fie prins în bugetul pentru anul viitor. Proiectul prevede acordarea sumei de 1000 lei/ beneficiar, pe perioada unui an, pentru servicii stomatologice, copiilor proveniți din familii beneficiare de venit minim garantat. Am încredere că prin susținerea colegilor de Consiliu Local și a aparatului Primarului, dar și cu ajutorul Colegiului Medicilor Stomatologi, acest proiect se va concretiza și vom avea cât mai mulți copii cu dantură sănătoasă.”

“ Obiectivul proiectului îl reprezintă prevenirea afecțiunilor dentare pentru menținerea unui organism sănătos și creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice.
Primăria împreună cu Consiliul Local trebuie să se gândească la alocarea echilibrată a sumelor din bugetul local pentru anul 2022 și la prioritizarea proiectelor pentru brașoveni, pentru imediata necesitate a acestora.” a adăugat Alexandra Crivineanu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: