Acasă Sănătate-Educație Alertă InfoCons: Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

Alertă InfoCons: Pastile de supt cu până la 6 E-uri !

0

InfoCons a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip comprimate de supt . În cele ce urmează se vor aborda aspecte precum : cantitate de aditivi alimentari , cantitate de zahăr și îndulcitoriarome identificate, substanțele active folosite , precum și informații utile referitoare la prospect .

Conform studiului realizat de InfoCons în acest an , 100% dintre pastilele ale căror etichete au fost supuse „ radiografiei ” conțin E-uri , într-o mai mică sau mai mare măsură. Studiul InfoCons demonstrează că pastilele de supt „ analizate ” conțin în medie până la 2 E-uri , numărul minim de E-uri descoperit pentru acest tip de produse fiind 1 , în timp ce numărul maxim descoperit este 6.

Ce cantități de zahăr au fost identificate în pastilele de supt ?!

Pe aproape 70% din etichete nu este menționată cantitatea de zahăr ! În urma efectuării studiului, s-a constat faptul că zahărul apare menționat pe majoritatea etichetelor , însă pe aproape 70% din etichete nu este menționată și cantitatea . Conform studiului InfoCons , zahărul din pastilele de supt se încadrează pe o scală între 0 și 1,5 g per pastilă , în timp ce îndulcitorul este regăsit într-o cantitate încadrată între 0 și 1.1 g.

Cantitatea zilnică de zahăr recomandată de Organizația Mondială a Sănătății este de 25 g/ zi. În momentul administrării pastilelor de supt , trebuie avut în vedere și acest aspect, întrucât este important să nu depășim această limită . Pe parcursul unei zile, meniul este destul de variat , iar în momentul administrării comprimatelor de supt, trebuie avute în vedere și cantitățile de zahăr din celelalte produse alimentare consumate .