Ai sistem de blocare a locului de parcare primești amendă, nu ai, găsești locul ocupat de alții

Strategia Primariei Brasov: ai sistem de blocare a locului de parcare primesti amenda, nu ai, gasesti locul ocupat de alti soferi chiar daca tu platesti pentru el.

Politia Locala Brasov a inceput o actiune de verificare a locurilor de parcare din municipiu. Totul din cauza faptului ca multi dintre proprietarii de autoturisme blocheaza locurile de parcare din oras cu fel de fel de dispozitive, iar unii chiar monteaza sisteme de blocare. Partea proasta este ca brasovenii care platesc anual pentru locurile de parcare nu au nici o siguranta ca atunci cand se intorc de la serviciu isi gasesc locul liber. Insa, nici daca incearca sa-si protejeze intr-un fel locul prin montarea unor dispozitive de blocare nu sunt lasati, riscand amenzi usturatoare. Cu alte cuvinte, conducatorii Primariei Brasov nici nu stiu ce vor…

Intrebarea este ce prefera Primaria Brasov, ca locuitorii municipiului sa se certe intre ei si sa fie nevoie de interventia Politiei Locale care, intr-un final ii amendeaza pe cei care parcheaza pe un loc platit de riverani sau ca locurile sa fie protejate cu sisteme de blocare, iar politistii sa patruleze pe strazi decat sa aiba zeci de interventii zilnice pentru disputele intre soferi???

Poate daca Primaria Brasov ar lasa locuri si la liber, asa cum se intampla in marile orase din tara unde, pe langa de exemplu cele 50 de locuri pentru riverani, exista si 10 la liber pentru soferii care au treaba in zona, atunci lucrurile ar sta altfel. Din pacate, primarul George Scripcaru nu are o strategie clara privind aceasta problema care naste sute de dispute intre brasoveni. In schimb, autoritatile se plang ca au putini politisti locali, dar cei existenti intervin la certurile dintre soferi pe locurile de parcare.

Pe langa aceasta harababura totala cu locurile de parcare, Primaria Brasov vrea ca pe viitor toate locurile identificate ca bune de parcat sa fie cu plata. Ai, nu ai bani, trebuie sa platesti!

Ca managementul este prost in ce priveste parcarile rezulta si din construirea unor parcari unde nu calca mai deloc soferii.

De curand a fost inaugurata parcarea din Poiana Mica. Ciudat este ca aceasta este amplasata intr-o zona unde nu va parca nimeni niciodata de buna voie, mai ales ca este departe de statiune si hoteluri. Chipurile, soferii isi vor lasa masina in aceasta parcare, iar mai apoi vor fi transferati in statiune cu microbuze…ceea ce pare o adevarata prostie. Cum sa-i iei pe pasageri cu schiuri, cu bagaje, cu catel, purcel…copii si sa-i inghesui intr-un mijloc de transport in comun pentru inca 2 minute de mers. Mai mult dureaza transferul dintr-o masina in alta…Insa, cand nu e cap, e vai de picioare…

Cea mai buna solutie era construirea unei parcari etajate pe locul actualei parcari mari de la intrarea in statiune. Insa, managementul conducatorilor din Brasov lasa de dorit.

La fel si cu parcarea de langa Spitalul Militar. Si aceasta este ocolita de soferi tocmai pentru amplasarea proasta.

 

”Poliția Locală Brașov le reamintește conducătorilor auto că este interzisă staționarea voluntară a vehiculelor în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice. Același regim legal este stabilit și pentru aceia care blocheza parcarea prin orice mijloace sau chiar își montează dispozitive pentru ocuparea locului de parcare. Aspecte de acest gen au fost, din nou, constatate pe raza municipiului Brașov și nu mică le-a fost mirarea polițiștilor locali, când au depistat inclusiv în Centrul Istoric astfel de dispozitive. Cu această ocazie, agenții împreună cu angajați ai serviciului de salubritate strâng toate dispozitivele de blocare a locurilor de parcare și tăblițele inscripționate de brașovenii care așa au înțeles să își rezerve sectoarele de drum din fața porților, dar au fost ridicate de pe domeniul public și caprele metalice sau din lemn, stativele ori indicatoarele așezate în dreptul unor locuri de parcare de reședință.

De asemenea, toate dispozitivele de blocare fixate ilegal pe locurile de parcare sunt demontate și ridicate, însă deținătorii de astfel de opritoare trebuie să știe că HCL 927/2006 prevede sancțiuni usturătoare pentru „Montarea unui dispozitiv de blocare pe locul de parcare”- art. 35 alin.(1) lit. b) – (amenda cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei și ridicarea dispozitivului de blocare). Același normativ stabilește și faptul că se pot da sancțiuni și pentru “Blocarea locului de parcare prin alte mijloace” – art. 35 alin. (1) lit. c) – sancțiunea fiind între 1.000 și 1.500 de lei.

Acțiunile rutieriștilor de la Locală se înscriu în setul de principii prin implementarea cărora, Poliția Locală Brașov intenționează să asigure un climat citadin civilizat și european”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale Brasov.

5 comentarii la „Ai sistem de blocare a locului de parcare primești amendă, nu ai, găsești locul ocupat de alții

 • 19 iulie 2017 la 20:49
  Permalink

  Este valabil si pentru cei ce au un loc de parcare pe care se plătește impozit si au cumpărat sistemul de blocaj la îndrumarea celor de la primărie ?

  Răspunde
 • 19 iulie 2017 la 22:44
  Permalink

  Se pare ca acei oameni au fost pacaliti tot timpul fiind pusi sa cumpere dispozitiv de blocare cu 100 Ron, dupa care acum aflam ca este ilegal sa il detii, dar daca il mai si pui in functiune iti iei si amenda. Dar masura abuziva de a ti se baga pe gat parcarea sa o platesti in urmatorii 5 ani, cum pare?!

  Răspunde
 • 20 iulie 2017 la 6:46
  Permalink

  E nevoie de mult bun simt si educatie ptr ca masura sa.si reflecte scopul. Care ar fi el? Raspund cu o intrebare: vi se pare normal ca 1 autoturism sa ocupe simultan 2 locuri de parcare? Sau chiar 3 uneori? Camd esti la serviciu poate altcineva sa folosească locul tau de parcare, iar aici intervine bunul simt de care spuneam…

  Răspunde
 • 28 noiembrie 2017 la 21:01
  Permalink

  Daca primariei nu-i plac blocatoarele atunci sa nu mai incaseze bani ptr. locurile de parcare.
  Cand o sa primesc amenda ptr. blocator o sa fac contestatie,voi rezilia contractul de concesiune pe locul de parcare si nu voi mai plati iar masina o sa o parchez tot in fata blocului mai mult sau mai putin.PUNCT.
  Si cand o sa le scada incasarile la buget sa se gandeasca la strategi serioase si valabile pe termen lung.

  Răspunde
 • 19 martie 2019 la 15:24
  Permalink

  Mai nou stirea aceasta devine de actualitate. Dupa ce prin toamna 2018 Primaria Brasov a refacut marcajele locurilor de parcare de resedinta, acum in martie 2019, s-au gandit sa asfalteze in zona acelor locuri de parcare, strat asfaltic care va acoperi marcajele la fel de proaspat realizate. Bani aruncati de pomana. Toate opritoarele sunt stranse si aruncate de meseriasii care asfalteaza, opritoare achizitionate din banii celor care au primit in concesiune aceste locuri de parcare si au fost obligati sa le achizitioneze.

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: