Ai mască, nu ai parte de amendă! Brașovenii sancționați cu sume de peste 20.000 de lei

La data de 16 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

Astfel, la data de 16 noiembrie 2020, polițiștii au verificat 118 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 35 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 4.500 de persoane, verificate peste 127 de mijloace de transport persoane și peste 280 de autovehicule.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 261 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 252 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 8 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor carantină/izolare, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 15.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 4.260 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 53 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 63 de locații. De asemenea, au fost legitimate 139 de persoane și au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei. Au fost verificate 117 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 38 de persoane și au verificat 19  locații, aplicând 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: