”Ai carte, ai parte”, eveniment internațional găzduit la Brașov (FOTO)

În perioada 13-14 august va avea loc la Brașov o mișcare culturală internațională, eveniment care se va desfășura în mai multe locații simultan. Este vorba despre Prima Școală Românească, Reduta, Teatrul Sică Alexandrescu, dar și Piața Sfatului.

”Este un proiect cofinanțat de Primăria Brașov. 10% este contribuția la valoarea oferită de Primăria Brașov. Au fost multe proiecte depuse anul acesta, dar am avut noroc, al nostru a fost eligibil, am câștigat. Este vorba despre ”Educația prin cultură”, un concept inovator și de o complexitate aparte, fiind de anvergură internațională. Cultura nu are granițe. Am invitat și vor veni doi directori de teatru din străinătate, unul din Austria, din Viena și altul din Republica Moldova. Posibil să vină și cineva de la Cernăuți, dar încă nu a confirmat. Publicul țintă este reprezentat, clar, de elevi. Dorim chiar ca artiști cu notorietate să lectureze din ce studiază elevii la școală. Am plecat cu acest proiect de la sintagma ”Ai carte, ai parte”, a spus actorul George Custura, inițiatorul proiectului.

La eveniment vor participa actorii Marcel Iureș, Crina Matei, Manuela Hărăbor, Alexandru Repan, George Custura, Victor Rebengiuc, Marius Bodochi, Carmen Tănase, Marian Râlea, Magda Catone.

De mentionat ca intrarea la eveniment este gratuita, cu exceptia spectacolelor de teatru, unde este un pret modic de 30 de lei.

Programul evenimentului:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: