Agresorii, monitorizați cu brățări electronice

Proiectul de Lege prin care agresorii ar urma să poarte brățări electronice a fost finalizat. Acesta va intra în dezbaterea Comisiei Juridice a Camerei Deputaților.
Am realizat demersurile finale pentru adoptarea cât mai curând posibil a Proiectului de Lege privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale (PLx nr.129/2020).
În urma consultărilor repetate cu iniţatorii, cu societatea civilă și cu specialiștii Guvernului am depus 6 amendamente care vor permite construirea infrastructurii necesare operaționalizării sistemului de supraveghere electronică (prin brățară electronică a agresorilor care generează violență domestică și protejarea victimelor acestui flagel contemporan)!
Îi rog pe toți colegii lideri de grup din Camera Deputaților să se alăture demersului legislativ al PNL pentru a adopta foarte repede acest proiect vital pentru victimele violenței domestice!
Mulțumim coaliției de organizații neguvernamentale care ne-au transmis propunerile de amendamente însușite de Grupul Parlamentar PNL”, a declarat Gabriel Andronache, liderul deputaților PNL.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: