Agenti comerciali din judet amendati cu 60000 de lei in minivacanta de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 03 decembrie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat verificări la agenți economici care desfășoară activități de comerț în domeniul alimentației publice, respectiv în cel al produselor agroalimentare, de pe raza județului Brașov.

Cu aceasta ocazie au fost efectuate verificări pe linia respectării prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, OUG nr. 28/1999 Rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, O.G. nr. 21/1992 Rep. privind protecția consumatorilor si Legii 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu privire la existenta documentelor legale de proveniența pentru mărfurile comercializate si evidențierea veniturilor.

Au fost controlați un număr de 38 agenți comerciali și au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare totala de 60 000 lei.

De asemenea, a fost confiscată valoric suma de aproximativ 1 750 lei, bani proveniți din vânzarea de produse si care nu au fost evidențiați pe aparatele de marcat electronice fiscale.

Verificările continuă în cazul unuia dintre agenții economici căruia i s-a solicitat prezentarea unor documente financiar-contabile și administrative, pentru dispunerea măsurilor legale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: