Agenția Metropolitană Brașov în administrația Coliban, birou de ”reusurse umane” al USR-PLUS. De ce sunt angajați oameni dacă nu este nevoie de ei?

Baronul combinațiilor! Agenția Metropolitană Brașov (AMB), o agenție care papă bani publici, dar cu rezultate puține.

 

Cele 18 primării din AMB pot face angajări prin această asociație așa cum procedează Primăria Brașov. După angajare, oamenii sunt transferați imediat la primărie. Deci, primarii membri în AMB pot solicita directorului Dragoș David să facă angajări, așa cum el este deja obișnuit să facă jocurile administrației USR din Municipiul Brașov.

Agenția Metropolitană Brașov a devenit în administrația Coliban biroul de resurse umane al USR-PLUS. Astfel, potrivit colegului de la Litera 9, 5 persoane au ajuns să se angajeze la Agenția Metropolitană Brașov, dar au fost detașate la primărie. De ce ar angaja o instituție 5 oameni pentru ca aceștia să fie detașați imediat la o altă instituție, doar procurorii și conducerea AMB pot explica. De ce nu s-a face angajări atunci și pentru celelalte 18 UAT-uri care fac parte din asociație? Nu ar fi rău ca primarii din Ghimbav, Predeal, Zărnești, Codlea, Săcele, Hărman sau Prejmer să solicite șefului de la AMB, Dragoș David, să angajeze câte 2-3 agarici de partid pentru fiecare primărie în parte. Deci angajatorul să fie AMB, apoi personajele să fie transferate la primărie, la fel ca în cazul Primăriei Brașov. UAT-urile sunt toate cu drepturi depline, de ce nu ar profita de această ocazie și ele?

AMB are statut de Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, fiind alcătuită din 18 membri : Municipiul Braşov, Consiliul Judeţean Braşov, Municipiul Săcele, Municipiul Codlea, oraşul Râşnov, oraşul Ghimbav, oraşul Predeal, oraşul Zărneşti, comuna Sânpetru, comuna Hărman, comuna Prejmer, comuna Tărlungeni, comuna Bod, comuna Hălchiu, comuna Cristian, comuna Feldioara, comuna Vulcan și comuna Budila.

Agenția are 4 directori, dar nu știe nimeni pentru ce…Dacă alte orașe din țară au dezvoltat proiecte importante pentru comunitate, la Brașov, proiectele mari nu prea se văd.Brașovul nu a ieșit cu nimic în evidență, dar nici celelalte comune care fac parte din asociație.

AMB s-a remarcat mai mult prin parteneriatul la târgurile meșteșugărești organizate în Brașov. Atât!

Nu ar fi rău ca procurorii brașoveni să se autosesizeze și să verifice puțin cum se fac angajări pe bandă rulantă la AMB, dar angajații lucrează în alte instituții. De ce sunt angajați dacă nu este nevoie de ei?

Ciudat este că primarii membri în Asociație încă nu s-au sesizat având în vedere că sunt cei care țin în picioare agenția. Oare le convine ca pe banii lor, AMB să facă jocurile USR?

 

sursa foto: facebook-Dragos David

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: