Agapă țărănească. Lansare brand și platformă online MALLȚĂRĂNESC (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 7 iulie, curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Schei a devenit neîncăpătoare. Asociaţia Creştem România Împreună, iniţiatoare a proiectului „Adoptă un ţăran” (www.adoptauntaran.ro), a organizat o nouă agapă țărănească.

 Localnicii și turiștii au fost invitați să (re)descopere savoarea și farmecul produselor agroalimentare autentice românești: plăcinte, brânzeturi şi preparate din carne; fructe, legume, băuturi răcoritoare, vin aromat; dar și produse cosmetice sau artizanale. Oferta variată a avut un punct comun: natural, autentic, tradițional, bio. Vizitatorii au putut degusta dar și achiziționa produsele expuse. Pe iarbă și baloții de paie atmosfera era de sărbătoare, o șezătoare animată de costumele tradiționale și de glasurile de copii. Au avut loc și ateliere susţinute de meşteşugari, seminarii, discuții libere.

 Ideea inovatoare din spatele noului brand MALLȚĂRĂNESC este de a promova și susține micii producători. Iar platforma online MALLȚĂRĂNESC (www.malltaranesc.ro) tocmai acest lucru reușește: stabilirea unui dialog direct între producători și clienți, între sat și oraș. Producătorii locali se înregistrează și își expun oferta; cei interesați pot comanda; cu livrare acasă sau cu ridicarea produselor direct din gospodaria țăranului. Rapid, transparent, online.

 Locația evenimentului a fost aleasă, printre altele, și pentru a încuraja vizitarea Muzeului Prima Școală Românească. Menționăm că o parte din donațiile strânse la agapa țărănească vor fi donate mai departe muzeului.

 Felicităm organizatorii și voluntarii. Au fost la înălțime!

 ADRIAN TATU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: