Aeroportul Internațional Sibiu va primi aproape 4 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19

Guvernul sprijină aeroporturile regionale din Sibiu, Cluj, Iași, Craiova și Bacău cu 22 milioane de lei pentru a compensa pagubele provocate de criza COVID-19!

”Numărul pasagerilor în lunile martie-iulie a scăzut anul acesta și de aproape 20 de ori, în comparație cu numărul de călători de anul trecut. În consecință, veniturile aeroporturilor au scăzut la un nivel care pune în pericol menținerea acestora în stare operațională. România are nevoie de aceste aeroporturi regionale pentru a susține economia și a sprijini românii care folosesc în mod curent acest tip de transport.

Ajutorul de stat oferit de Guvernul României vine ca o gură de oxigen pentru acestea. De exemplu, Aeroportul Internațional Sibiu va primi aproape 4 milioane de lei, iar cel din Cluj – peste 8,5 milioane de lei. Aceasta în condițiile în care închiderea activității a scăzut traficul aerian în Sibiu cu 51,69% în luna martie, cu 94,46% în luna aprilie și cu 93,15% în luna mai.” a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: