Aeroportul construit cu mare viteză în Ținutul Secuiesc. “Primul avion ar putea decola de aici chiar în 2021”

Investitia in aeroport este privata si este legata de numele omului de afaceri Attila Balazs, actionarul majoritar al societatii Bayer Construct. Lucrarile au inceput in primavara anului 2021, potrivit ziare.com

Attila Balazs, care este si proprietarul unui fabrici de prelucrare a laptelui in zona Gheorgheni, a anuntat planuri costisitoare de resuscitare turistica si economica a locului. Un reportaj realizat la santierul aeroportului de catre jurnalistii publicatiei Szekelyhon.ro arata ca lucrarile inainteaza cu mare viteza, realizate fiind in mai multe schimburi.Incepute in urma cu cateva luni, lucrarile la importantul nod de transport situat la 18 kilometri de orasul Gheorgheni, arata a fi extrem de avansate.

Utilajele Bayer Construct, o societate de constructii cu lucrari importante inclusiv in Ungaria, toarna covorul de ciment al pistei cu o viteza de 500-600 de metri zilnic. Latimea suprafetei fabricate zilnic este de 5 metri, iar grosimea de 25 de centimetri.Pista principala a aeorportului va avea o lungime de 1.100 de metri si o latime de 30 de metri. Aditional, vor mai exista tronsoane de legatura cu terminalul in lungime totala de 500 de metri. Constructorii planuiesc sa inceapa constructia terminalului aeroportului in luna viitoare.

sursa: ziare.com

 

 

 

Fotó: Keresztes Zoltán

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: