Aeroportul Brașov: Construit pe banii brașovenilor, dar administrat de un privat. Care este adevarul?

Aeroportul Brasov pare a fi singurul AS din maneca presedintelui Adrian Vestea pentru alegerile care urmeaza la Brasov. Acesta este probabil si unul dintre motivele pentru care aeroportul este construit cu bani de la Consiliul Judetean si Guvernul Romaniei cand ar fi putut fi realizat de o companie privata, mai ales ca au fost destule interesate de acest proiect. Insa, pentru a pastra o ”arma electorala”, reprezentantii CJ nu l-au oferit de la inceput firmelor private, chiar daca acestea au promis un termen de finalizare mult mai bun decat se ofera in prezent. Mai mult decat atat, au fost companii straine care s-au aratat dispuse sa preia aeroportul, sa ofere Consiliului Judetean Brasov bani pentru investitiile derulate deja, plus un termen de 2 ani pana la finalizarea proiectului. Asta se intampla in urma cu 2 ani, cu alte cuvinte, aeroportul putea sa fie finalizat in 2018. Faptul ca au fost investitori straini interesati de aeroport a fost confirmat inclusiv de presedintele Adrian Vestea.

Nici macar Primaria Brasov nu a fost luata partener in acest proiect. Cat despre colaborarea cu alte judete…stiu toti brasovenii ca de 2 ani sunt intalniri, se fac poze, exista socializare si cam atat, niciun act semnat, nimic concret, doar vrajeala electorala.

Din pacate, aeroportul va fi realizat cu costuri destul de mari si totul pe spatele brasovenilor, al romanilor fiindca, spre final, aeroportul va ajunge la un PRIVAT, precizare facuta chiar de catre presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea. Deci, cu ce costuri este realizat acest aeroport, de ce nu a fost lasat un investitor sa-l preia de la inceput fara sa intervina Consiliul Judetean, doar conducerea institutiei poate spune. In loc ca acesti bani sa fie folositi de exemplu pentru reabilitarea turnurilor si bastioanelor sau pentru drumurile din judet care arata jalnic, banii merg intr-un proiect maret cu costuri imense.

Investitorii refuzati de Consiliul Judetean Brasov

Aeroportul putea fi finalizat in 2018. Stiu companii straine care ar fi preluat investitia, dar care ar fi achitat Consiliului Judetean si toti banii care s-au bagat pana acum in aeroport. Nu s-a vrut, asta este adevarul”, a spus fostul consilier judetean Ionel Spinean.

Inclusiv liberalii recunosc ca intalnirile pe tema aeroportului sunt mai mult de socializare intre sefii judetelor.

”Se organizeaza multe intalniri, dar fara niciun rezultat. In prezent, nu exista nici un protocol, niciun acord intre Consiliul Judetean si alte consilii judetene vecine sau primarii. Deci pentru ce au loc aceste intalniri? Care e scopul? De asemenea, s-au dat bani pentru aeroport de la Guvern. Vad acum ca unii spun ca e prea putin. Nu e chiar asa. Orice suma de bani este binevenita, dar carcotasi vom gasi de fiecare data, indiferent de unde ar veni banii”, a spus liberalul Gheorghe Ialomiteanu, fost ministru de finante.

 

Cititi si

O companie din Turcia vrea să investească în aeroportul Ghimbav. Ce sumă pune la bătaie?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: