Aeroport construit cu banii noștri, dar concesionat unei companii private

Aeroportul Brașov este subiectul electoral cel mai discutat. Politicienii fac poze, filmulețe, dau ture cu avionul să arate măreața construcție care a început abia în primăvară, după 4 ani de vrăjeli electorale și promisiuni cum că anul acesta vom zbura de pe acest aeroport. Bineînțeles că nu s-a zburat ținând cont că președintele Adrian Veștea declara în aprilie că proiectul se află realizat într-un procent de doar 30%. Plus că acolo mai sunt foarte multe de făcut, ceea ce duce cu gândul că va mai dura ceva timp până când avioanele vor decola de la Ghimbav. Mai mult decât atât, proiectul s-a dorit unul electoral din fașă. S-au cheltuit sume imense de bani când s-ar fi putut construi de o companie privată, nicidecum cu bani de la stat, cu banii noștri. Au spus-o mulți politicieni, printre care și consilieri județeni și parlamentari. Culmea este că au fost și mai multe companii interesate să preia Aeroportul Brașov.

Din păcate, politicienii din fruntea județului au ținut neapărat să folosească bani publici. De fapt este vorba despre o jucărie electorală cu care pot să se mențină pe scaune având în vedere că prea multe nu s-au întâmplat în județ. Interesant este că după finalizarea aeroportului, acesta va fi ”pus pe tavă” unei companii private, mai exact, va fi concesionat. Oare care a fost logica politicienilor când au decis să construiască aeroportul cu bani publici, iar apoi să fie dat unei firme private? Care este garanția că brașovenii chiar își vor permite să zboare cu avionul având în vedere statisticile privind salarizarea unde se arată clar că Brașovul este mult sub alte orașe din Regiunea Centru? După Sibiu a ajuns inclusiv Mureșul să depășească județul la capitolul salarizare. Bineînțeles, faptul că am ajuns aici este și din cauza lipsei atragerii investitorilor și a managementului slab al conducătorilor.

Se va construi aeroportul, dar cetățenii din Ghimbav sunt toți de acord ca să le treacă zilnic avioanele pe deasupra caselor? De ce nu a fost construit într-o zonă în care să nu afecteze populația?

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: