Acasă Social Adrian Vestea: „Primele opt județe în ordinea nivelului de trai sunt conduse...

Adrian Vestea: „Primele opt județe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o administrație liberală”

0
Fostul președinte al CJ Brașov, Adrian Ioan Vestea, a scris miercuri, 10 ianuarie, pe pagina sa de Facebook că nivelul de trai este mai ridicat în județele conduse de un președinte al CJ din partea PNL.
„Primele opt județe în ordinea nivelului de trai sunt conduse de o administrație liberală. Potrivit celui mai recent studiu care analizează situația economică a județelor României, în vârful clasamentului PIB/cap de locuitor pe țară se află județe conduse de un președinte al CJ din partea PNL. După Municipiul București, clasamentul este ocupat de județele Cluj, Ilfov, Timiș, Brașov, Constanța, Prahova, Sibiu și Alba.”, a scris ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea.
De asemenea, ministrul a susținut că „Administrațiile locale liberale au absorbit fonduri europene, au atras investitori și au pus toate resursele în dezvoltarea județului pe care îl coordonează. Conform studiului, autoritățile din județele de top și-au redus dependența de banii primiți de la București și au reușit să își crească veniturile obținute pe plan local.
De asemenea, în ceea ce privește cheltuielile, județele cu administrație liberală investesc considerabil în îmbunătățirea serviciilor publice și a calității vieții.”.
Totuși, salariile din județul Brașov sunt foarte mici. Numai în Regiunea Centru, Județul este depășit de Sibiu și Mureș. Ce înseamnă acest lucru? Că statisticile nu le umple buzunarele brașovenilor cu bani. Managementul bun al unei administrații ttebuie să se vadă în primul rând în nivelul de trai, în salarizare. La Brașov nu se vede!