Adrenalină la maxim! 4 turiști plecați să schieze în afara pârtiei s-au rătăcit

Inconștiență maximă! Patru turiști plecați să schieze în afara pârtiei amenajate s-au rătăcit. Conform indicațiilor primite de la salvamontiști, acestia au ajuns, într-un final, în siguranță, în Timișul de Jos.
”Stratul de zapada proaspat depus reprezinta o tentatie pentru schiori de a parasi partiile amenajate. Stratul de zapada din padure, chiar daca este gros, poate ascunde nenumarate pericole (cioate, busteni, santuri, pietre, etc.). In plus, se pot rataci foarte usor, mai ales daca vorbim de zile ca aceasta, cand masivul este cuprins de ceata.
Ieri, 26.01.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 5 cazuri, insumand 8 persoane care s-au accidentat sau ratacit, in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile de schi sau sanius din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Salvatorii montani ajunsi la locul solicitarii au acordat persoanelor accidentate primul ajutor si apoi le-au coborat la baza muntelui, unde una dintre acestea a fost preluata de un echipaj SMURD, care a transportat-o la unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.
Totodata, s-a primit si un apel in legatura cu un grup format din 4 turisti, plecati sa schieze in afara partiei amenajate, care s-au ratacit. Conform indicatiilor primite, acestia au ajuns, intr-un final, in siguranta in Timisul de Jos.
Recomandam schiorilor sa ramana doar pe partiile amenajate si sa nu mai iasa de pe acestea, deoarece, facand acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada proaspat depus poate ascunde multe obstacole, iar posibilitatea de a se rataci este foarte mare.
De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 167 de cazuri, reprezentand 171 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate.
Practicarea sporturilor de iarna presupune responsabilitate, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jur!” au declarat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.
sursa foto Facebook Salvamont Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: