ADN Brașov condamnă decizia guvernului de a redeschide ORICUM școlile!

Copiii trebuie protejați, ei sunt viitorul țării.

Trebuiau identificate și implementate urgent soluții tehnice simple, în condițiile secolului XXI, într-o țară europeană: mijloace IT și suport tehnic permanent pentru toți elevii și profesorii!

Dacă nu s-a înțeles că elevii sunt ACUM-ul României, practic ne dezicem de valorile noastre naționale, de viitorul nostru, în condițiile în care prioritatea oricărei națiuni este aceea de protejare a persoanelor vulnerabile, precum copiii și bătrânii.

Cum cred guvernanții că un copil dintr-o clasă primară poate percepe la adevărata dimensiune importanța respectării regulilor de igienă?

Cum cred guvernanții că îi va putea supraveghea un cadru didactiv, înclusiv în pauze, pe copii, în condițiile în care sunt și clase cu 30-35 de elevi?

Cum poate acest guvern să îi oblige/forțeze pe părinți să semneze declarații pe proprie răspundere, în condițiile în care sunt părinții din toate categoriile sociale, unii fără cunoștințe medicale? Este, oare, un guvern care se ‘spală pe mâini’ de… orice răspundere, iar în cazul în care se vor îmbolnăvi copiii, vinovați vor fi părinții??

Cum se vor respecta regulile de distanțare fizică în școli, în condițiile în care unitățile de învățământ din România sunt supraaglomerate și au holuri de doar 2 metri lățime?!

Cum să îi obligi pe copii să poarte măști 4-8 ore pe zi, în clase supraaglomerate? În interes de afaceri?

Suntem siderați în contextul unor astfel de decizii!

Deși STATUL este obligat să își protejeze cetățenii, considerăm că actualul guvern omite, practic, faptul că și copiii sunt cetățeni români!

Tinerii sunt ACUM-ul României, doamnelor și domnilor guvernanți!

 

Cornel ONESCU

Candidat Primăria Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: