Administrația Scripcaru: casă-bloc-casă-bloc-casă-bloc. Betoanele au înlocuit spațiile verzi (FOTO)

Ca in Brasov se construieste haotic stie toata lumea. Pana si la Consiliul Local Brasov , la ultima sedinta, unul dintre consilieri a atras atentia asupra modului in care se ridica cladiri dupa cladiri, blocuri intre case.

În ședința de consiliu local de ieri, 22.08.2018, am anunțat oficial faptul că, de acum încolo, voi vota împotriva oricărui proiect imobiliar supus votului în CL care prevede construirea de blocuri pe teritoriul orașului, cu excepția zonei cuprinse între Mihai Kogălniceanu, Bd 15 Noiembrie și Toamnei, adică Centrul Civic.Cred că Brașovul a fost mutilat deja mult prea tare”, a spus Serban Sovaiala, consilier local independent.

Numai ca, desi sunt probleme mari in aceasta zona, sefii administratiei locale, in frunte cu primarul George Scripcaru, se fac ca ploua si ca nu vad acest oras transformat incet, incet, dintr-un oras verde intr-un oras al betoanelor. Poate nu ar fi rau ca institutiile abilitate sa verifice putin si modul in care se dau autorizatiile de constructie in municipiul Brasov.

In Schei s-a ras un deal pentru a se face loc blocurilor, iar autoritatile locale au aflat din presa. Langa Cetatuie se construiesc blocuri, pe dealul Universitatii se construiesc imobile, pe drumul spre Poiana e plin, nici nu mai stii daca urci spre munte sau cobori in oras, totul s-a impanzit de cladiri, care mai de care mai inalte. In Poiana Brasov un individ anunta la mica publicitate ca vinde un teren de cateva hectare unde toata padurea poate fi taiata. Oare chiar nu vede nimeni in afara de consilierul Sovaiala cum este mutilat acest oras? Pentru ce sunt in Consiliul Local alesii municipiului, sunt preocupati de comunitate sau sunt doar simple marionete care ridica mana la indemnul liderului de partid?

In prezent, cativa dezvoltatori imobiliari vor sa ridice mai multe blocuri pe strada Traian Grozavescu. Ramane de vazut cu cate nivele. Vor acoperi casele din jur sau vor respecta regimul inaltimii? Tot in zona se va construi si un campus universitar. Desi numarul studentilor este in scadere in toata tara, Universitatea Transilvania doreste sa se extinda.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: