Adevărul spus doar pe jumătate, despre pensii

”Nu vor fi tăieri de pensii și salarii”. Campania electorală este un prilej de prezentare a unor inițiative care pot schimba în bine viața cetățenilor. Asta dacă cel care le prezintă vrea, cu adevărat, să facă ceva pentru semenii săi. Sau dacă vrea, ca după câștigarea unor alegeri să pună în practică promisiunile. 

În cazul PSD, propunerea sa de program de guvernare a fost acoperită, în realitate, în proporție de aproape 80%. Este, de fapt un lucru firesc, pentru că menirea politicienilor din țara noastră ar trebui să fie asigurarea unei vieți mai bune pentru fiecare român. Unul dintre primele lucruri făcute de PSD, după alegerile din 2016, a fost scutirea de impozit a pensiilor sub 2000 de lei. Tot o realitate este eliminarea plății CASS pentru toți pensionarii. Aceste măsuri, împreună cu cea a creșterii punctului de pensie au făcut parte din ceea ce am numit, ca social-democrați ”viață decentă pentru pensionari”. Pentru că, pur și simplu, primesc mai mulți bani. 

Așa e, domnule Iohannis, probabil că nu veți avea îndrăzneala de a tăia din pensii. Nici nu ați putea, a mai încercat cineva, Traian Băsescu, dar a aflat și dumnealui că e  neconstituțional așa ceva. Chiar dacă sunteți obișnuit să încălcați Constituția, chiar cu prețul unei crize politice, chiar cu prețul altor probleme create, nu ați tăia pensiile.

Aceasta a fost jumătatea de adevăr. Prim-ministrul propus de dumneavoastră a completat cealaltă jumătate.  Ludovic Orban: „Orice venit trebuie impozitat. Există alte măsuri care pot să atragă voturi, nu trebuie să apelăm la aceste tertipuri populiste”. Cu alte cuvinte, vreți, de fapt să reintroduceți impozitul și plata CASS. Iar finalitatea ar fi, ca în 2010, că pensionarilor le-ar scădea veniturile. 

Ghinion, nu-i așa?

Organizația Județeană de Pensionari a PSD Brașov

                  Biroul de presă PSD Brașov

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSDExecutat de….CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: