Acasă Administrativ Adevărul despre Spitalul Regional și despre parcul de la IUS! De ce...

Adevărul despre Spitalul Regional și despre parcul de la IUS! De ce se discută subiectele abia acum în prag electoral?

0

Vor să-i mai păcălească încă o dată pe brașoveni cu aceleași proiecte și minciuni electorale folosite și în 2020!

Brașovul bine administrat! Gargară electorală pe Facebook, instagram și TikTok, realizări zero în realitate! La Brașov se putea amenaja și parc și construi spital, dar lenea și-a spus cuvântul. Administrația USR din fruntea Primăriei Brașov preferă circul pe rețelele de socializare în loc să înceapă construcția unui spital, mai ales că bani sunt. Ce i-a împiedicat în 4 ani să înceapă atât parcul cât și spitalul? Nimeni și nimic!

Primarul Allen Coliban a simțit că se apropie campania electorală și s-a lipit repede de subiectele sensibile pentru brașoveni. Parcul IUS și Spitalul Regional! Numai că, de 4 ani primar este Allen Coliban, iar consilierii locali ii votau orice proiect care tinea de amenajarea parcului sau construirea spitalului.

În ce privește spitalul, lucrurile sunt simple.În 2019,  Primăria Braşov şi BERD au semnat acordul de asistenţă tehnică pentru construcţia Spitalului Regional Braşov, în valoare de 2,5 milioane de euro nerambursabili, la care cofinanţarea municipiului este de 250.000 de euro. Tot atunci, primăria a semnat un contract de realizare a unui studiu de prefezabilitate, care a fost realizat şi care stabileşte principalele linii care vor sta la baza acestui proiect.

Am parcurs o etapă foarte importantă în implementarea proiectului Spitalului Regional Brașov. Draftul studiului de prefezabilitate înglobează toate dicuțiile purtate de consultant, BERD, Ministerul Sănătății, reprezentanții spitalului județean și ai Primăriei din vara anului trecut și până în prezent, iar acum a fost completat cu ultimele obsrvații din partea Primăriei și ai medicilor din județul Brașov. Varianta finală a acestui studiu va fi gata până în 14 iunie, apoi va fi prezentată Ministerului Sănătății și Consiliului Local, pentru ca apoi să trecem în etapa a doua, de contractare a consultantului în cadrul asistenței oferite de BERD prin fondul IPPF (Facilitatea pentru Pregătirea Proiectelor de Infrastructură), pentru pregătirea documenației de implementare efectivă a proiectului“ susținea la acea vreme Raluca Bădău, principal banker BERD.

Ce spunea fostul primar George Scripcaru

Am invitat şi reprezentanţi ai unor instituţii de învăţământ – decanul Facultăţii de Medicină a Universităţii Transilvania,  structuri asociative medicale, foşti sau actuali parlamentari, miniştri care s-au implicat în acest proiect. Este bine că am ajuns în această fază, suntem în grafic din acest punct de vedere, vor fi multe discuţii şi multe analize de făcut în următoarea perioadă. Important este să parcurgem toţi paşii pe care ni i-am stabilit împreună cu partenerii noştri şi să avem la Braşov un spital regional care să funcţioneze eficient, la standardele medicale internaţionale, care să fie un model şi pentru alte instituţii de acest fel din ţară, afirma George Scripcaru.

Timpul a trecut, iar proiectul a rămas la sertare, cu largul concurs al actualei conduceri administrative. Culmea, de câteva săptămâni, primarul Allen Coliban se plânge peste tot și a demarat o campanie ”vrem spital la Brașov”, dar nu a făcut nimic în acest sens. Cu excedent bugetar, cu dorințe de a cumpăra un teren în valoare de peste 1 milion de euro sau clădiri nesemnificative din Brașov(deși Primăria are peste 1000 de imobile), primarul Allen Coliban nu a reușit să înceapă construcția spitalului cu bani de la bugetul local, deși, se poate acest lucru. O spun și experții, dar și fostul primar George Scripcaru, cel care a susținut în repetate rânduri că până la finanțare din altă parte, se poate porni investiția cu bani proprii.

Cu alte cuvinte, joc userist de glezne, fără sens.

 

La parc, e puțin complicat, pentru că Primăria Brașov vrea să construiască un parc, dar nu are teren! Acolo este teren PRIVAT! Drept dovadă este și procesul dintr-o o companie și Primăria Brașov. Prin comunicatele de presă, primarul vorbește de 9 hectare de teren. Care teren, care hectare având în vedere că este zonă privată? Este ca și cum orice brașovean ar merge la Cluj și ar spune că își dorește să construiască o catedrală pe terenul unui privat, fără ca să-l întrebe și pe acesta dacă îi vinde terenul sau nu. Într-o altă ordine de idei, dacă ar fi vrut să amenajeze acest parc, de ce nu a făcut acest lucru în cei 4 ani scurși de la alegerile locale și de ce s-a trezit abia acum, la final de mandat? Nu este cumva o joacă electorală marca USR?

 

YouTube video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.