Actorii dați afară de la teatru au caștigat prima bătălie. Vor primi daune morale și vor fi reintegrați pe posturile deținute

Magistratii brasoveni au decis. Actorii care au fost dati afara de la Teatrul ”Sica Alexandrescu” din Brasov au castigat procesul pe fond. Astfel, Mariana Hudisteanu, Marius Cordos, Garbovan Maria si Claudiu Goga vor trebui reangajati pe posturile detinute anterior emiterii deciziei de concediere. De asemenea, obliga Teatrul ”Sica Alexandrescu”, adica, mai precis pe Primaria Brasov, in subordinea careia se afla institutia, la plata unor despagubiri egale cu drepturile salariale aferente salariului, indexate cu dobanda legala, de la momentul concedierii si pana la data reintegrarii efective pe post.

Mai mult decat atat, doua dintre angajatele date afara vor primi si daune morale in valoare de 25.000 lei, dupa cum urmeaza: Mariana Hudisteanu va primi suma de 15.000 lei, iar Maria Garbovan suma de 10.000 lei.

Insa, in afara de cei patru, se judeca in instanta cu Teatrul ”Sica Alexandrescu” si actrita Ada Gales. In acest proces inca nu s-a dat o sentinta, dar sunt sanse mari  sa aiba parte de aceeasi decizie.

Interesant este faptul ca Primaria Brasov a desfiintat posturile ocupate in trecut de Mariana Hudisteanu-contabil sef si Claudiu Goga-regizor artistic, desi li s-a atras atentia asupra consecintelor. La vremea respectiva, reprezentantii Primariei Brasov au precizat ca nu este nicio problema pentru ca le vor infiinta daca pierd procesul.

Concluzia este ca primarul, viceprimarii si directorul interimar de la Teatrul ”Sica Alexandrescu” au pierdut acest proces pe propriile greseli. In timpul protestelor de la teatru, acestia au tot sustinut ca au dreptate, insa instanta a decis cu totul altceva, semn ca sefii administratiei locale au gresit. Poate ar fi timpul sa isi asume public aceste greseli si sa plateasca din buzunarele proprii sumele de bani datorate, nicidecum sa le plateasca din bani publici in cazul in care decizia ramane definitiva.

 

Precizam ca Transilvania365 a prezentat pe larg protestele de la Teatrul Sica Alexandrescu, care au avut ecou in toata tara. Din pacate, multe publicatii au tratat la” diverse” acest subiect. Nici macar acum nu s-a publicat nimic in presa locala, desi 4 actori au castigat procesul pe fond.

Cu alte cuvinte, la Brasov este transparenta maxima…

Reamintim ca cei 5 actori au fost dati afara in urma unor proteste pe care le-au initiat la adresa conducerii interimare si a primarului George Scripcaru. Nemultumiti de ce s-a intamplat la Brasov, actori din toata tara au venit si au protestat anul trecut in fata Teatrului Sica Alexandrescu. Din pacate, cultura nu i-a induiosat pe sefii administratiei locale, fiind luate masuri drastice impotriva actorilor.

Dovada faptului ca Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov a pierdut cativa actori buni reiese si din numarul mic de spectatori care s-a inregistrat in prima jumatate a anului. Practic, numarul spectatorilor s-a injumatatit.

 

 

 

30.06.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: CIVIncidente6
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia formulată de contestatorul GOGA CLAUDIU MIRON, cu domiciliul procesual ales la Cabinet Avocat Topor Varban, în contradictoriu cu intimatul TEATRUL „SICĂ ALEXANDRESCU”, prin reprezentant legal, şi, în consecinţă: Constată nulitatea absolută a Deciziei de concediere nr. 203/23.12.2016 emisă pe numele contestatorului de către intimată. Dispune reintegrarea contestatorului pe postul deţinut anterior emiterii deciziei de concediere. Obligă intimata la plata în favoarea contestatorului a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale şi aferente salariului, indexate cu dobânda legală, de la momentul concedierii şi până la data reintegrării efective pe post. Respinge restul pretenţiilor contestatorului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 30.06.2017.
Document: Hotarâre  1171/2017  30.06.2017
09.06.2017
Ora estimata: 12:00
Complet: MAS5
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestaţia formulată de către contestatoarea Gârbovan Maria Dana în contradictoriu cu intimatul TEATRUL ,,SICĂ ALEXANDRESCU” Braşov şi, în consecinţă: Anulează decizia nr.180/25.11.2016 de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă al contestatoarei emisă de către intimat. Obligă intimatul la reintegrarea contestatoarei pe funcţia avută anterior emiterii deciziei de concediere anterior menţionată. Obligă intimata la plata către contestatoare a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de salariată de la data desfacerii contractului individual de muncă până la data reintegrării efective, actualizate cu rata inflaţiei, şi cu dobânda legală. Obligă intimata la plata contribuţiei de asigurări sociale şi a impozitului aferente despăgubirii de mai sus. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă intimata la plata către contestatoare a sumei de 900 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată azi, 09.06.2017, în condiţiile art.396 alin.2 C.proc.civ.
Document: Hotarâre  1023/2017  09.06.2017
22.05.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: MAS8
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite exceptia de nulitate a deciziei nr 181/25,11,2016 emisa de paratul TEATRUL SICA ALEXANDRESCU Brasov, invocata de catre reclamanta HUDISTEANU MARIANA. Admite in parte actiunea formulata de reclamanta HUDISTEANU MARIANA impotriva paratului TEATRUL SICA ALEXANDRESCU Brasov, si-n conseicnta, Anuleaza decizia nr 181/25,11,2016 emisa de parata. Obliga parata la reintegrarea reclamantei pe functia avuta anterior concedierii, aceea de contabil sef. Obliga paratul la plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul , de la data desfacerii CIM si pana la data reintegrarii efective , actualizate functie de rata inflatiei. Obliga paratul la plata contributiilor de asigurari sociale si a impozitelor eferente salariului cuvenit reclamantei. Obliga paratul la plata sumei de 15000 lei cu titlu de daune morale. Respinge restul pretentiilor. Cu recurs in termen de 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Brasov. Pronuntata in sedinta publica, azi 22,05,2017.
Document: Hotarâre  877/2017  22.05.2017
24.05.2017
Ora estimata: 09:00
Complet: CIVIncidente10
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea formulată de contestatorul Cordos Marius Adrian în contradictoriu cu intimatul Teatrul ,,Sică Alexandrescu” reprezentat legal prin director interimar Chelbea Geanta Viorica şi convenţional prin av. Mrin – Popescu Roxana, şi în consecinţă: Anulează decizia nr. 182/25.11.2016 de desfacere disciplinară a contractului individual de muncă. Dispune reintegrarea contestatorului pe funcţia avută anterior emiterii deciziei, respectiv aceea de actor. Obligă intimatul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de salariat al instituţiei, de la data desfacerii contractului individual de muncă şi până la data integrării efective, actualizate cu rata inflaţiei, a contribuţiilor de asigurări sociale şi a impozitelor aferente şi cu dobânda legală. Respinge restul pretenţiilor. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată azi, 24.05.2017, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  919/2017  24.05.2017

Cititi si

Actori din mai multe orase din tara au protestat in fata Teatrului Sica Alexandrescu din Brasov (VIDEO, FOTO)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: